Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Στον πόλεμο που δεχόμαστε απαντάμε με τις κινήσεις που αρμόζουν


Φαίνεται πως με κάποιον μυστήριο τρόπο αρκετοί ανεξάρτητοι συνδυασμοί δεν υπήρξαν ιδιαίτερα ''τυχεροί'' στις τυπικές διαδικασίες ανακήρυξης τους.
Ο νόμος του Καλλικράτη αποδείχτηκε ότι δυσχεραίνει κατά πολύ τη συμμετοχή του μέσου πολίτη στα κοινά αφού όσοι δεν υποστηρίζονται από κάποιον κομματικό μηχανισμό είναι  δύσκολο να συγκεντρώσουν τους
πόρους και τα άτομα που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νόμου αυτού.
Βαδίζουμε σαφώς σε μια δημοκρατία των ολίγων, αφού αν δεν έχεις κόμματα ή επιχειρηματίες να σε στηρίζουν, η διαδικασία συμμετοχής στις εκλογές γίνεται απαγορευτική. Ο Καλλικράτης όχι μόνο αύξησε κατακόρυφα τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων αλλά ταύτισε και τους νομούς με τους δήμους.
Πέραν τούτου έθεσε πλήθος νομικών και τυπικών περιορισμών στους υποψήφιους συνδυασμούς. Δεν είναι άλλωστε λίγα τα αστεία που κυκλοφορούν τις μέρες τούτες για τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων αφού καταλήξαμε ούτε λίγο ούτε πολύ κάθε οικογένεια, κάθε παρέα να έχει και από έναν. Για παράδειγμα στο δήμο της Κέρκυρας οι 4 συνδυασμοί από τους 7 που ανακηρύχθηκαν αριθμούν περί τους 1900 υποψηφίους, το μέγεθος δηλαδή μιας κωμόπολης.

Με άλλα λόγια ο παρών νόμος - προϊόν και αυτός των μνημονιακών πολιτικών - δυσκολεύει έως αποκλεισμού την έκφραση περισσότερων συνδυασμών, 
τοπικών κινημάτων και συσπειρώσεων, κινήσεων πολιτών,  αποθαρρύνοντας ακόμα περισσότερο τον μέσο πολίτη από την ενεργό συμμετοχή του με τα κοινά, δημιουργώντας ένα σαφώς πιο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης και μετατρέποντας την αυτοδιοίκηση σε φερέφωνο της κεντρικής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που με τη σειρά της είναι υπάλληλος των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων.
Ασφαλώς το σύστημα δε θέλει να ακούγονται και να κυβερνούν τις τοπικές κοινωνίες ανεξάρτητοι συνδυασμοί που δεν ελέγχονται από τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε. Γνωρίζαμε από την αρχή τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζαμε και επιβεβαιωθήκαμε. Οι υποψήφιοί μας δέχτηκαν πιέσεις από διάφορες πλευρές. Αυτό σε συνδυασμό με παραλείψεις και παρατυπίες που θεωρούμε πως έγιναν κατά τη διαδικασία ανακήρυξης μας οδηγούν να καταγγείλουμε το γεγονός στα αρμόδια όργανα και να προχωρήσουμε στην υποβολή ένστασης.
Περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν από το συνδυασμό μας στις προσεχείς ημέρες και αφού γίνουν πρώτα οι κατάλληλες νομικές ενέργειες.


Πατριωτική Κίνηση Λευκάδας
Νικόλαος Μ. Νησιώτης
Πχης ΠΝ εα
Εκπρόσωπος ΕΑΑΝ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού) Λευκάδας
Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger