Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφορία και το περιβάλλον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφορία και το περιβάλλον

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση ανάπτυξης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των τοπικών σχολείων με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο του έργου Διεύρυνση της
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η δράση απευθύνθηκε σε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές, με τη μορφή σεμιναρίων επιμόρφωσης και ειδικών παρουσιάσεων σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αναπτύχθηκαν σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, με στόχο την προβολή, ενίσχυση, προέκταση και άμεση ένταξη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολικό πρόγραμμα και στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για περιβαλλοντικά θέματα. Ταυτόχρονα, οργανώθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου, με στόχο την αξιοποίηση των σύγχρονων επιστημονικών εξελίξεων και πρακτικών σε θέματα της αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με τη χρήση νέων τεχνολογιών προς τους μαθητές, καθώς και σεμιναριακού τύπου δραστηριότητες προς τους δασκάλους και τους καθηγητές.
Ο κύκλος σεμιναρίων έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες καθηγητές, οι οποίοι αξιολόγησαν το περιεχόμενό τους με πολύ θετικά σχόλια και τον θεώρησαν ένα σημαντικό βοήθημα για τη διδασκαλία περιβαλλοντικών θεμάτων σε μαθητές, αλλά και ευκαιρία για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν σε σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα. Σχεδόν το σύνολο των εκπαιδευτικών που παρακολούθησαν το σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις, προβληματισμούς και σχόλια και ζήτησαν την επανάληψή του σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Όσο για τους μαθητές, συμμετείχαν ενεργά και ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά ακόμα και σε έννοιες που δεν ήταν οικείες σε αυτούς, υποβάλλοντας ερωτήσεις, διατυπώνοντας προβληματισμούς και καταθέτοντας τις δικές τους ανησυχίες.


Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger