Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Θοδωρής Σολδάτος:ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ


ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΜΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΥΛΟΥ

            Εξαιτίας του θέματος που προέκυψε για τη διάθεση της άμμου από τις εργασίες του έργου του Διαύλου, ο βουλευτής Λευκάδας προκάλεσε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Αβραάμ Γούναρη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, την περασμένη Τρίτη, 11-03-2014. Κατά τη σύσκεψη έγινε επικοινωνία με τη Δ/ντρια Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πισιμίση, την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδος
κ. Τζωρτζοπούλου και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδος κ. Βερύκιο.
            Μετά την ενδελεχή παρουσίαση και ανάπτυξη του θέματος από το βουλευτή Λευκάδας, αποφασίστηκε και δόθηκαν οδηγίες προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες ως ακολούθως:
1.    Η άμμος δε θα διατεθεί προς δημοπρασία και η όποια σκέψη περί δημοπρασίας δεν υφίσταται.
2.    Δόθηκε οδηγία στον αντιπεριφερειάρχη κ. Βερύκιο, να προχωρήσει σε μελέτη προσωρινής τοποθέτησης του υλικού σε έκταση που υποδείχθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας, ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης του υλικού, που συνεχίζει να εξάγεται.
3.    Ο αντιπεριφερειάρχης ανέλαβε την υποχρέωση να προχωρήσει στη σύνταξη έκθεσης, (μίνι μελέτης), στην οποία θα περιγράφονται οι ανάγκες των παραλιών της Λευκάδας για εργασίες προσάμμωσης, δεδομένου ότι η άμμος προέρχεται από τις παραλίες της Λευκάδας.
4.     Σε σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να έλθει στην ολομέλεια σύντομα, προστέθηκε το εξής άρθρο: «Επιτρέπεται η προσάμμωση αιγιαλών για την αποκατάσταση της πρότερης κατάστασής τους και την εξυπηρέτηση των λουομένων, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και χωρίς την καταβολή ανταλλάγματος. Σχετικώς υποβάλλεται αίτηση του ενδιαφερομένου, συνοδευόμενη με τεχνικό φάκελο, στον οποίο περιγράφονται η διαδικασία και τα προς χρήση υλικά».
5.    Σε νέα συνάντηση του βουλευτή με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, σήμερα, 13-03-2014, υπήρξε πληροφόρηση για την εξέλιξη του ζητήματος και των ενεργειών των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Σολδάτος

            
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger