Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ

                                   
    
               Για τη δαπάνη σύνδεσης στον βιολογικό Ελλομένου            
                                                              
Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε, στον τέως δήμο Ελλομένου, σε ότι αφορά στην καταβολή από τους κατοίκους, δαπάνης διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό αποχέτευσης ποσού 600 € ανά σύνδεση, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.  Τα χρήματα για την κατασκευή του έργου, σύμφωνα με τη σύμβαση,  έχουν καταβληθεί στον εργολάβο, χωρίς να αναφέρεται κάτι σε αυτή που να αφορά δαπάνη που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος.
2. Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σημαντικό έργο, οι ιδιωτικές συνδέσεις με το δίκτυο αποχέτευσης, τα φρεάτια και οι αναμονές δηλαδή, να θεωρούνται μη επιλέξιμες δαπάνες για συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε και να μετακυλύετε το κόστος στους πολίτες. Πρόκειται για νέα, μνημονιακή  πολιτική, δεδομένου ότι σε κανένα έργο αποχέτευσης που έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα, η σχετική δαπάνη έχει κριθεί μη επιλέξιμη.
3. Ο Δήμος Λευκάδας έχει καταθέσει ένσταση, από τις 27/7/2012, στο Υπουργείο (Υ.Π.Ε.Κ.Α./Ε.Υ.Δ. Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) εναντίον της απόφασης που θεωρεί την δαπάνη μη επιλέξιμη, χωρίς να πάρει, εξ όσων γνωρίζουμε, μέχρι τώρα απάντηση.
4.  Η δαπάνη, για τον τέως δήμο Ελλομένου, που καλείται να καταβάλει ο Δήμος, είναι ύψους 138.376,48 € και αφορά σε 600 κατασκευασμένα φρεάτια των τριών αναμονών το καθένα. Ακόμα κι αν υποθέσουμε - κάτι για το οποίο είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι - ότι η δαπάνη πρέπει να καταβληθεί από τους δημότες και δεδομένου ότι υπολογίζεται από την υπηρεσία να υπάρξουν πάνω από 1200 συνδέσεις (εμείς εκτιμούμε τις συνδέσεις σε αρκετά περισσότερες), αλήθεια με ποια αριθμητική προέκυψε το ποσόν των 600 € ανά σύνδεση; Μία απλή διαίρεση του ποσού των 138.376,48 € δια των 1200 συνδέσεων, μας δίνει επιβάρυνση ανά σύνδεση 115,31 €.
5.  Ο κανονισμός Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Λευκάδας, που δεν αναφέρεται μόνο στο δήμο Ελλομένου, προβλέπει, στο άρθρο 11, ποσόν 600 € για δαπάνη διακλάδωσης και σύνδεσης προς τον αγωγό, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΟΥΝ  ΝΕΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΕΣ. Με ποια ερμηνεία (ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ  ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ  μάλλον) του κανονισμού ο δήμος ζητά 600 € για κάθε σύνδεση, σε έτοιμο φρεάτιο και αναμονή;   

       Ως Δημοτική Κίνηση:

► Θέσαμε εξ αρχής το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια της 26/2/2014 και της 10/3/2014, με σχετική ερώτησή μας στον δήμαρχο και ζητήσαμε να έρθει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ για συζήτηση.

► Ζητήσαμε από την υπηρεσία, όλα τα έγγραφα που αφορούν στο επίμαχο ζήτημα και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο δήμος της Λευκάδας εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του για τη μη επιλεξιμότητα της δαπάνης στο Υ.Π.Ε.Κ.Α/Ε.Υ.Δ. Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., (Αρ. πρωτ. 19826/27-7-12),  τονίζει ότι η δαπάνη δεν εισπράττεται ούτε πρόκειται να εισπραχθεί όπου έχουν ήδη κατασκευαστεί οι διακλαδώσεις με τα φρεάτια!
     Πριν λίγο καιρό όμως, απέστειλε προσκλήσεις για την καταβολή του ποσού. Ας απαντήσει η Δημοτική Αρχή στους κατοίκους του πρώην δήμου Ελλομένου για τις μεταστροφές της.

► Με αίτησή μας (δηλαδή και γραπτά), στις 19/3/2014, ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να φέρει για συζήτηση και λήψη απόφασης, ως τακτικό, το θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.
    
Θεωρούμε ότι:

α)  Ο δήμος οφείλει να επιμείνει - και να αγωνιστεί προκειμένου να το επιτύχει - στην μη καταβολή ούτε ενός ευρώ από τη μεριά του και κατ’ επέκταση από τους δημότες, για τις συνδέσεις από τον αγωγό μέχρι και τα φρεάτια.

β) Να ανακαλέσει το έγγραφο με το οποίο απαιτεί από τους δημότες του Ελλομένου να καταβάλουν για τη σύνδεση με το βιολογικό το ποσό των 600 .

γ)  Να φέρει το θέμα άμεσα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

δ)  Αν οριστικοποιηθεί η μη επιλεξιμότητα της συγκεκριμένης δαπάνης, να επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί να αποφασιστούν, οι όποιες επιπλέον ενέργειες.

     Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε, και θα αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις πολιτικές που εκπορεύονται από την τρόικα με την συναίνεση της συγκυβέρνησης των «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και που έχουν ως μοναδικό στόχο να ρίχνουν όλα τα βάρη στις πλάτες των δημοτών.

     Καλούμε τους πολίτες με αποφασιστικότητα, να σταθούν απέναντι σε όλα αυτά.

     Περιμένουμε με ενδιαφέρον, τις τοποθετήσεις και των άλλων υποψηφίων δημάρχων που συνέβαλαν και συμβάλουν (ξέρουν αυτοί), άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, στην υλοποίηση τέτοιων μέτρων.


    Λευκάδα, 20/3/2014                                                   Για τη Δημοτική Κίνηση
                                                                                   «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
                                                                                     Δρακονταειδής Κων/νος

                                                                               Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger