Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

     Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα την Τετάρτη 19/9/2012 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο IONION STAR η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λευκάδας με θέμα το τουριστικό παρόν και μέλλον της Λευκάδας, καθώς και την παρουσίαση του επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού σε θέματα τουρισμού.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του φορέα και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον στον τουριστικό τομέα, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κύριος Κωνσταντίνος Αραβανής, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας, κύριος Ιωάννης Καρτάνος, η κυρία Μαίρη Καββαδά, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας, κύριος Αναστάσιος Γαζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, κύριος Αντώνιος Δουβίτσας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Λευκάδας, κύριος Σπύρος Ζαμπέλης.
       Αρχικά το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος υπογράμμισε την απόφαση της νέας διοίκησης να συνδράμει με κάθε τρόπο στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος δεδομένου ότι η οικονομία του νησιού βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα. Τόνισε, ωστόσο, ότι, για να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί αφενός μεν η αρμονική συνεργασία και ο συντονισμός τόσο των δημοσίων φορέων όσο και των επαγγελματιών, αφετέρου δε η αλλαγή νοοτροπίας, αφού όλοι επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε ότι από ένα κράτος που επί της ουσίας έχει χρεοκοπήσει δεν μπορούμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα.
     Ο κύριος Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Επιμελητήριο ανέλαβε την πρωτοβουλία να προβεί στην πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη – ειδικού σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού προσδοκώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες μιας ολοκληρωμένης προβολής του Νομού Λευκάδας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν θα στεφθεί με επιτυχία, αν δεν υπάρξει η στήριξη των ίδιων των επαγγελματιών, οι οποίοι θα πρέπει και οικονομικά να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω της δημιουργίας ενός ταμείου για τον τουρισμό. Επεσήμανε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στο ταμείο αυτό θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την διαφημιστική προβολή της Λευκάδας και θα επιστραφούν στο πολλαπλάσιο στους επαγγελματίες μέσω των ενεργειών που θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο.
    Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον επιστημονικό συνεργάτη του Επιμελητηρίου, κύριο Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος αφού συστήθηκε στους παρευρισκομένους, παρουσίασε αναλυτικά τις κατευθυντήριες γραμμές που θα ακολουθήσει ο φορέας στο θέμα της τουριστικής προβολής. Ανέφερε πως το σχέδιο δράσης προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σε επόμενη συνάντηση εντός του προσεχούς Νοεμβρίου προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση, ούτως ώστε να έχει την έγκριση όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν φορέων, αλλά και των ίδιων των επαγγελματιών.
    Ο κύριος Μιχαηλίδης συμφώνησε απόλυτα με τον Πρόεδρο ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της αλλαγής νοοτροπίας αλλά και της οικονομικής στήριξης της προσπάθειας που επιχειρείται από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, συνεχάρη την διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρόσληψη σε μόνιμη βάση ενός ειδικού σε θέματα τουρισμού και πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι μοναδική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους φορείς ανά την Ελλάδα.
    Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον κύριο Μιχαηλίδη και διατύπωσαν τις προτάσεις τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρωτοβουλία της διοίκησης του Επιμελητηρίου για την πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη έτυχε ευρείας αποδοχής.
    
Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger