Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας ο Βασίλης Στραγαλινός

Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκάδας ο Βασίλης Στραγαλινός
Δημότισσες – Δημότες του Δήμου Λευκάδας.
Φίλες και Φίλοι.

Θέλω να σας ανακοινώσω την απόφασή μου να διεκδικήσω την θέση του Δήμαρχου του Δήμου Λευκάδος στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Πήρα την απόφαση αυτή, αφενός μεν από τις παροτρύνσεις πολλών συμπολιτών μας, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ανήκουν σε διάφορες κομματικές παρατάξεις και τάσεις, γεγονός που με συγκίνησε ιδιαίτερα, και αφετέρου από την αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και μετά την αποστρατεία μου ζω μόνιμα, θεωρώντας ότι εκλεγόμενος

θα έχω την ευκαιρία να αποδείξω εμπράκτως τα αισθήματά μου, όπως έκανα και σαν Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδος, κάνοντας την Λευκάδα και τους κατοίκους της να προοδεύουν και τους επισκέπτες να χαίρονται τις διακοπές τους και να ξαναέρχονται.

Η απόφασή μου να κατεβώ στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος δεν ήταν αβασάνιστη. Είναι απόφαση ευθύνης και χρέους μαζί. Είναι μεγάλη ευθύνη απέναντι σε εσάς που θα εκπροσωπήσω και απέναντι στα προβλήματα του τόπου που πρέπει να αγωνιστώ για να λυθούν. Αποτελεί όμως και χρέος, αφού κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να απουσιάζει από τις επάλξεις, όταν κρίνει τον εαυτό του ώριμο και ικανό να προσφέρει.

Ξέρω πολύ καλά, γιατί είμαι Δημοτικός Σύμβουλος επί τρία έτη, ότι σήμερα έχουμε ένα Δήμο ανύπαρκτο – διαλυμένο. Ανίκανο ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματά μας. Προβλήματα καθημερινότητας, προβλήματα ύδρευσης (πόσα χωριά δεν υποφέρουν τα καλοκαίρια από έλλειψη νερού, λογαριασμοί ύδρευσης φουσκωμένοι), το χαράτσι της ΔΕΗ στα χωριά φουσκωμένο από 3€ στα 5€ από παραλήψεις του Δήμου και αποκλειστικά υπεύθυνος, όπως έχω καταγγείλει στο Δ.Σ. Καμιά υποδομή, κανένα έργο. Ποια έργα είδατε; Σε ποιο χωριό γύρισε μια πέτρα; Η κακοδιαχείριση στο μεγαλείο της. Τα χρέη από 13.500.000 € που κληρονόμησε από τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους δεν ξέρω πού έχουν φθάσει. Χάθηκαν εγκεκριμένα έργα ύδρευσης περίπου 6.500.000 € λόγω ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, δεν οφείλονται μόνο στην ανικανότητα της τωρινής Δημοτικής Αρχής και των προηγούμενων, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν τα κόμματα, και δη τα κόμματα εξουσίας. Και έχουν ευθύνη με την φάμπρικα των χρισμάτων. Αλήθεια τι θέση έχουν τα κόμματα και τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές; Γιατί δεν αφήνουν ελεύθερα τους ψηφοφόρους τους να κρίνουν και να επιλέξουν με τα δικά τους κριτήρια, με τα δικά τους ένστικτα τον καταλληλότερο υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσει και τα προβλήματα του Δήμου και τα δικά τους προβλήματα; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θέλουν οι βουλευτές, οι πολιτευτές, το κατεστημένο σύστημα, πρόσωπα χωρίς βούληση, χωρίς γνώσεις, χωρίς εμπειρίες, υποτακτικά «κάτσε κάτω, σήκω επάνω». Αυτή την τακτική τους την βιώνετε επί δεκαετίες. Δεν θέλουν άτομα με βούληση, γνώσεις και μεράκι. Δεν θέλουν άτομο με τσαγανό, να μπορεί να συγκρουστεί όταν χρειαστεί για το καλό του Δήμου με τον Περιφερειάρχη, τον Βουλευτή, τον Υπουργό, με την κεντρική εξουσία. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από κομματικά σύνδρομα, δίκαιος, αντικειμενικός, ίσος προς όλους τους δημότες του ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Δεν θα πρέπει να είναι Δήμαρχος μόνο κατ’ όνομα, μαριονέτα και υποτακτικός του ενός ή του άλλου Βουλευτή, πολιτευτή, χωρίς βούληση, χωρίς προσωπικότητα.

Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να ανασυγκροτήσεις έναν Δήμο και να πραγματοποιήσεις όλα εκείνα τα έργα που είναι αναγκαία και απαραίτητα για να λυθούν τα σημερινά προβλήματά τους σε όλους τους τομείς και δραστηριότητες και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για δυναμική και συνεχόμενη ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που θα αφορά όλο τον Δήμο, όλα τα χωριά του Δήμου χωρίς εξαιρέσεις.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα βασικά έργα υποδομής, στα προβλήματα καθημερινότητας, στα προβλήματα ύδρευσης που πάσχει όλο το νησί και σε έργα που θα βγάλουν την Λευκάδα από τα αδιέξοδα και θα δώσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Θα εκμεταλλευτούμε όλες τις πηγές εσόδων (περιφερειακά, εθνικά, κοινοτικά προγράμματα). Θα διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Θα γίνουμε Δήμος υπόδειγμα με χρηστή διαχείριση, αποτελεσματική οργάνωση και δυναμική ανάπτυξη. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις φυσικές ομορφιές που χάρισε στο νησί μας ο Δημιουργός, ώστε να καταστήσουμε τον Δήμο μας παράδεισο τόσο για τους κατοίκους του όσο και για τους επισκέπτες του.

Πιστεύω ότι διαθέτω όλα τα παραπάνω αναγκαία προσόντα. Διαθέτω δύναμη σωματική και ψυχική. Η πανεπιστημιακή μου μόρφωση και η 25ετής υπηρεσία μου στο Οικονομικό Σώμα Στρατού, αφενός μεν με όπλισαν με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στην διαχείριση, οργάνωση και έλεγχο και αφετέρου με βοήθησαν να διαμορφώσω έναν χαρακτήρα έντιμο, δίκαιο, δραστήριο, ασυμβίβαστο και πολύ αποφασιστικό.

Βέβαια, ποιος μπορεί μόνος του να τα κάνει όλα; Θα είναι ψέμα και είναι αδύνατον. Οι καλοί κυβερνήτες και διαχειριστές θέλουν και βρίσκουν ικανούς και έντιμους συνεργάτες και μαζί με όλους τους πολίτες του Δήμου, με αυτούς που γνωρίζουν και έχουν πείρα και γνώση στην διαχείριση των κοινών επιδιώκουν την πραγματοποίηση των στόχων. Για αυτό καλώ όσες Λευκαδίτισσες και όσοι Λευκαδίτες αγαπούν την Λευκάδα μας, διαθέτουν χρόνο, όραμα, έχουν όρεξη για δουλειά, απαλλαγμένοι από κομματικές ταμπέλες, να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας, τον συνδυασμό μας, για το καλό της Λευκάδος μας, για το καλό των παιδιών μας.

Η θητεία μου ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Λευκάδος πιστεύω ότι είναι ακόμη νωπή στην μνήμη σας για το έργο που επιτέλεσα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του έργου μου ως Δημάρχου του Δήμου Λευκάδος.

Οι λέξεις στο λογότυπο του συνδυασμού μου δεν είναι τυχαίες. Εκφράζουν την αγωνία και την προσπάθεια το έργο της δημοτικής αρχής να είναι η συνισταμένη όλων των θέσεων και απόψεων του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Λευκάδος. Εκφράζουν την προσπάθειά μου για ενεργοποίηση όλων των συμπολιτών μας ανεξάρτητα από κομματικές ταμπέλες και διαφορετικές σκέψεις για τα έργα και ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Αυτή η σύγκλιση θα αποτελέσει την βάση για δημιουργία και πρόοδο.

Σας δηλώνω ότι η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» σας εγγυάται ισότητα, δικαιοσύνη, διαφάνεια, χρηστή διαχείριση, πάταξη της σπατάλης, της αυθαιρεσίας, της παρανομίας και επίλυση των προβλημάτων σε υποδομές και καθημερινότητα.

Φίλες, και φίλοι.

Εμείς με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να βάλουμε τέρμα στην πρακτική αυτή των κομμάτων. Για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται η δικιά σας συμμετοχή, η δικιά σας αντίσταση στο κατεστημένο. Επαναστατήστε σ’ αυτές τις πρακτικές και αφήστε να ξυπνήσει ο εγωισμός σας και η αξιοπρέπειά σας. Πλαισιώστε, λοιπόν, την κίνησή μας, τον συνδυασμό μας, την «ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», και με την ψήφο σας δώστε την απάντηση εκείνη που πρέπει στα κόμματα και στους εκπροσώπους τους που τόσα χρόνια σας θεωρούν δεδομένους, αγνοώντας την γνώμη σας, την κρίση ας, την βούλησή σας και με τις επιλογές τους οδήγησαν την πατρίδα μας στην εξαθλίωση, την φτώχεια και σε στρατιές ανέργων και πεινασμένων.

Στραγαλινός Βασίλειος

Ταξίαρχος ε.α.
Πρώην Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδος
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger