Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ:ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
      Σας μεταφέρω συνοπτικά τις απόψεις μου για την Π.Ε. Λευκάδας, ως μέρος όχι μόνο των Ιονίων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδος.
(Περί Πόλων και Αξόνων Ανάπτυξης)
1.      Ενίσχυση συνεργασίας με Ιωάννινα, ως Διακρατικού Πόλου Ανάπτυξης

          Τα Ιωάννινα αναδεικνύονται σε διακρατικό πόλο ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε σχέση με την ανάπτυξη συνεργασιών στη δυτική
περιοχή των Βαλκανίων και τον Αδριατικό διάδρομο, μέσω και της αναβάθμισης του ρόλου της Ηγουμενίτσας ως πύλη εισόδου της χώρας.
          Ισχυροποιούνται έτσι σε εθνικό επίπεδο οι συνεργασίες, αφενός με το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφετέρου με τους εθνικούς πόλους Λάρισας – Βόλου, (δίπολο) και Πάτρας.
          Απαιτείται ενίσχυση της συνεργασίας των Ιωαννίνων με τα νησιά του Ιονίου, (Κέρκυρα, Λευκάδα), δια της αναβαθμίσεως κύριων λειτουργικών συνεργασιών ή εξαρτήσεων, όπως στην υγεία, την ανώτατη εκπαίδευση και κυρίως τον τουρισμό.
2.                Ανάπτυξη πολύπολων μέσω της συνεργασίας αστικών κέντρων, (τρίπολο Αγρίνιο – Πρέβεζα - Λευκάδα κλπ).
          - Ενίσχυση του ιδιαίτερου χαρακτήρα (παραγωγικού, πολιτιστικού) και αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και των εν γένει συνθηκών ποιότητας ζωής του κάθε πόλου.
3.                (Περί Μεταφορών, Επικοινωνιών & άλλων…)
-          Αναβάθμιση της σύνδεσης όλων των πρωτευουσών των νομών ή άλλων σημαντικών για τις μεταφορές περιοχών, που βρίσκονται πλησίον των οδικών αξόνων (σύνδεση των πόλεων της Πρέβεζας και της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό, σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία*, σύνδεση της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού επίσης με την Ιόνια Οδό κ.ά.).
-          Πύκνωση του ως άνω οδικού δικτύου με τους εξής αναβαθμισμένους, σε υποδομές και υπηρεσίες, οδικούς άξονες.


* Αναθεώρηση της διαδικασίας σύνδεσης Λευκάδας - Αιτωλοακαρνανίας, (αντί υποθαλάσσιας σύνδεσης, πλωτή γέφυρα στην ίδια περίπου θέση, με αντίστοιχη κατασκευή απαιτούμενων οδοστρωμάτων, συμπίεση δηλαδή του κόστους, ώστε να αποφευχθούν διόδια που θα αποκόψουν την επικοινωνία της Λευκάδας με τις γειτονικές περιοχές και θα επιβαρύνουν τους κατοίκους του νομού.  
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger