Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!


ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!

Στην Διυπουργική απόφαση 243 του ΦΕΚ 2883/Β’/14-11-2013, παρ. 29 αναφέρεται ότι: Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή τα ακόλουθα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου με των επ΄ αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων ως ακολούθως


Α/Α
ΑΒΚ
Νομός
Δήμος
(Καλλικρατικός)
Πόλη/ Οικισμός/ Τοπωνύμιο
Εμβαδό
Γεωτεμαχίου (τμ)
Είδος Ακινήτου
141
75
Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΑΤΩ ΑΛΥΚΕΣ
558.600,00
ΓΗ
142
101
Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
9.037,50
ΓΗ
143
102
Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΟΝΤΙ, ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
8.895,00
ΓΗ

Το ακίνητο στις Κάτω Αλυκές, εκτάσεως 558.600,00 τ.μ. περιλαμβάνει την Μαρίνα, το ΚΤΕΟ, το ΚΤΕΛ, το Δημοτικό, την Πυροσβεστική, το Διοικητήριο και έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση ακίνητα στην Αστυνομία – Λιμενικό – Δημόσια Βιβλιοθήκη και άλλους φορείς.
Κοντολογίς όλοι οι χώροι που στο μέλλον σχεδιάζαμε να στεγαστούν (μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα) όλες οι Υπηρεσίες της Λευκάδας.
Κανείς δεν ρώτησε τους τοπικούς φορείς, τον Βουλευτή κ.α. Η Διυπουργική αποφάσισε για εμάς χωρίς εμάς, απαξιώνοντας για μια ακόμη φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ιδιαίτερα για το ΚΤΕΟ και το Διοικητήριο που αφορούν άμεσα την Περιφέρεια έχω να πω τα παρακάτω :
Μέσα από μια πρωτοφανή ένδεια (μηδενικοί ΚΑΠ μέσα στο 2013) προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο ΚΤΕΟ.
Το Διοικητήριο της Περιφέρειας που φιλοξενεί και τον Καλλικρατικό Δήμο Λευκάδας φτιάχτηκε με δάνειο και φτύσαμε αίμα να το εντάξουμε και να το χρηματοδοτήσουμε μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg.
Το χρησιμοποιεί ο Λαός της Λευκάδας.
Πέρα από αυτό δεν αμφιβάλλει κανείς για την εξαιρετική σημασία του Ακινήτου ΑΒΚ 75για το παρόν και το μέλλον της Λευκάδας.
Στεναχωριέμαι και οργίζομαι όμως σαν Λευκαδίτης και Ιόνιος πολίτης το Νεοελληνικό κράτος να καταληστεύει την περιουσία των Ιόνιων πολιτών ερήμην τους.
Επανειλημμένως δε, σε Περιφερειακά Συμβούλια είχα προτείνει να κινηθούμε νομικά  ακόμη και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για να σταματήσει η αυθαίρετη απαλλοτρίωση δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας.
Όλα τα παραπάνω θα τεθούν εκτός ημερησίας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουμε.
Προειδοποιούμε όμως τους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών ότι οι «Επενδυτές» που θα εμφανιστούν για τα παραπάνω ακίνητα θα τύχουν και της ανάλογής «υποδοχής» από το λαό της Λευκάδας.
Εγώ πάντως (με οποιαδήποτε ιδιότητα) θα είμαι παρών.

Υ.Γ. Τελικά στην Λευκάδα δεν ανήκει ούτε η άμμος της.
                                                                                   
                         Λευκάδα 19/12/2013
                  Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                           Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

                      ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger