Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κατάσχεση σε όποιον χρωστάει στο κράτος



Νόμος του κράτους θα είναι από την ερχόμενη εβδομάδα η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε όσους χρωστούν στο κράτος. Μπορεί να μην το είπε ακριβώς έτσι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αλλά αυτό ακριβώς εννοούσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα
Realnews.
«Στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους, οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)» και τα οποία, όπως διευκρινίζει, «αφορούν και κατασχέσεις ακινήτων και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων».
Αυτό θα συμβεί για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία. Και σίγουρα θα περάσει για χρέη ακόμα και για απλήρωτη κλήση της καταργημένης δημοτικής αστυνομίας…
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει κράτος και οι νόμοι λειτουργούν. Εμείς θα βάλουμε τέλος στο πάρτι της εισφοροδιαφυγής» είπε ο υπουργός.

«Συμψηφισμός κρατικών επιδοτήσεων – χρεών για αγρότες»

Σε σχετική ερώτηση αν μπορεί να παρακρατούνται και οι αγροτικές επιδοτήσεις, ο κ. Βρούτσης είναι σαφής: «Ο ΟΓΑ είναι ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο που δαπανά μεν περισσότερα από 4 δισ. ετησίως σε συντάξεις, αλλά εισπράττει λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ από εισφορές. Περισσότερο από το 40% των αγροτών δεν πληρώνει εισφορές... Από κει και πέρα όμως η πρόταση για συμψηφισμό των διαφόρων κρατικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές οφειλές και υποχρεώσεις δεν αφορά αποκλειστικά τους αγρότες. Δεν στοχοποιούμε τους αγρότες, αλλά τους ασυνεπείς, σε όποια επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουν».

«Καμία νέα παρέμβαση στις συντάξεις»

Αναφερόμενος στις πρόωρες συντάξεις, ο υπουργός ξεκαθαρίζει «δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό χιλιάδων συμπολιτών μας που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης».
Όσον αφορά τις προωθούμενες ρυθμίσεις σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το  νέο θεσμικό πλαίσιο.

«Καμία αναδρομική προσαρμογή για το εφάπαξ»

Πολλά και διάφορα ακούστηκαν για το εφάπαξ και το νέο… μαχαίρι στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Ο κ. Βρούτσης είπε: «Δεν θα υπάρξει αναδρομική προσαρμογή. Εκείνο που σίγουρα θα κόψουμε είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα καταβολής συντάξεων "με το ζύγι και με το μάτι", αλλά και τις αδράνειες κάποιων ταμείων που δεν ελέγχουν εάν και πόσες εισφορές τούς έχουν καταβληθεί».

Νέος μαθηματικός τύπος υπολογισμού επικουρικών

Από τα μέσα του 2014, επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, θα εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό των επικουρικών, «ο οποίος, όπως και στην περίπτωση των παροχών του εφάπαξ, στοχεύει ώστε κάθε συνταξιούχος να λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει κατά τη διάρκεια της εργασιακής ζωής του».


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger