Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της μεγάλης δημοσκόπησης του TROMAKTIKO. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Με πάνω απο 43.000 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η μεγάλη ηλεκτρονική δημοσκόπηση απο το πιο δημοφιλές Ελληνικό blog. Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ψήφου:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές του 2012. 

Έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε να εξαιρεθούν όλες οι διπλοψηφίες και να προκύπτει αξιόπιστο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε είχαμε κάνει στις περσινές Εθνικές εκλογές. Οι μοναδικές συμμετοχές έφτασαν τις 43.564!

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετοχών αφορά τις ηλικίες 18-64 δημιουργώντας ενα επαρκέστατο δείγμα για να βγουν σαφή συμπεράσματα. Στην κατηγορία 65+ το δείγμα είναι (φυσιολογικά) πιο μικρό επηρεάζοντας όμως σημαντικά και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθώς αυτές οι ηλικίες πηγαίνουν παραδοσιακά στην συντριπτική τους πλειοψηφία προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

Μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την υπόθεση της Χρυσής Αυγής όλοι περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Ιδού τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετά τα αλλεπάλληλα "success" stories και την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η πλειοψηφία του πληθυσμού, δείχνει να χάνει μεγάλο ποσοστό των δυνάμεων της (-55%). Συνεχίζουν να ποντάρουν όχι στην ελπίδα και στην ενότητα, αλλά σε διλήμματα και στον φόβο, εκβιάζοντας συστηματικά τον Ελληνικό λαό εκ μέρους των Δανειστών. Διλήμματα όπως μείωση συντάξεων/μισθών ή χάος, μνημόνια ή χάος, Νέα Δημοκρατία ή χάος έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.  Μπούμερανγκ τους γυρνάει πάντως η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα καυτά θέματα της οικονομίας και των Μνημονίων, χρησιμοποιώντας την Χρυσή Αυγή, αφού μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της δεν πείθεται από τις τελευταίες εξελίξεις και φεύγει πηγαίνοντας κυρίως προς το κόμμα του προφυλακισμένου Μιχαλολιάκου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι βγαίνει κερδισμένος από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κυρίως όμως γιατί πέφτει η ΝΔ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου προσπαθεί, αλλά δεν πείθει για να μπορέσει να ξεχωρίσει και για αυτό τα ποσοστά του παραμένουν παγιωμένα σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Ερωτηματικό παραμένει το τι τελικά θα κάνουν όταν έρθουν στην εξουσία και πως θα βγάλουν τον κόσμο από το αδιέξοδο. Είναι άραγε έτοιμοι; Αυτή η στιγμή δεν φαίνεται να είναι και πολύ μακρυά και εκεί πλέον θα φανεί πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Το ΠΑΣΟΚ όσο και εάν ακούγεται παράξενο και παρόλο που έχει σημαντική πτώση των ποσοστών του κατά περίπου -45%, κρατάει γερά και όλα δείχνουν ότι θα μπει άνετα στην επόμενη Βουλή διαδραματίζοντας πάλι ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Δυστυχώς θα προσθέσουμε!

Σημαντική πτώση κατά περίπου -50% εμφανίζουν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ελπίδα που δημιουργήθηκε για κάτι διαφορετικό και ενωτικό στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται ότι σιγά σιγά φθείρει, μαζί με τα ποσοστά τους. Πρόβλημα πάντως για την επόμενη Βουλή όταν γίνουν εκλογές δεν θα έχουν και αναμένεται να παίξουν σημαντικότατο ρόλο ειδικά σε περίπτωση που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι οι περισσότεροι που φεύγουν από τους ΑΝΕΛ πηγαίνουν πιο δεξιά!

Η δημοσκόπικη εικόνα που έχουμε για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θα σας παρουσιάσει απόψε στην Mega Ανατροπή ο πάντα "αξιόπιστος" και "αντικειμενικός" John Πρετεντέρης.  Αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 100% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ενώ οι τάσεις είναι ΑΝΟΔΙΚΕΣ, κυρίως τις τελευταίες ημέρες. Σε αυτό φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο ο συντονισμένος mediakos κανιβαλισμός που δέχονται από το σύνολο των συστημικών εκδοτικών οίκων και καναλιών μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα. Σίγουρα εκεί στην Χρυσή Αυγή δεν έχουν και τα καλύτερα παιδιά, αλλά δεν είναι αυτό που απασχολεί τον απλό πολίτη. Μεγάλη μερίδα του κόσμου λειτουργεί αντιδραστικά, αφού λίγο πολύ ακούει ότι μετά από 40 χρόνια διαφθοράς του πολιτικού συστήματος που μας έφερε εδώ, οι πρώτοι που θα την πληρώσουν και πρέπει να πάνε φυλακή θα είναι όσοι φοράνε μαύρα μπλουζάκια, θαυμάζουν τον Χίτλερ και κυνηγάνε λαθρομετανάστες. Μήπως προηγούνται πρώτα κάποιες άλλες αποδεδειγμένα εγκληματικές οργανώσεις; 

Ο Φ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ είναι ο επόμενος Καρατζαφέρης. Χρησιμοποιήθηκε όσο χρειάστηκε από το "σύστημα" και αυτό το πληρώνουν τώρα. Πρόβλεψη μας είναι ότι πολύ δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή κυρίως γιατί οι τάσεις που υπάρχουν στα ποσοστά τους είναι ΚΑΘΟΔΙΚΕΣ.

Το ΚΚΕ μετά την αλλαγή ηγεσίας (όχι μυαλών), παίρνει λίγο τα πάνω του, αυξάνοντας την δύναμή του γύρω στο 10%. Ευτυχώς για τους κόκκινους δεν υπάρχει μεγάλη άνοδος στα ποσοστά τους, αφού δεν θέλει και πολύ ώστε να χαρακτηριστούν από κάποιους αντισυνταγματικό κόμμα στα όρια  εγκληματικής οργάνωσης. Όποιος άλλωστε τολμάει να θέσει σε κίνδυνο την "Δημοκρατία" τους, έχει κακά ξεμπερδέματα...

Τέλος, τα μικρότερα κόμματα αν και αυξάνουν ελαφρώς τη δύναμή τους, πλήρως αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά δρώμενα, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθουν σε ποσοστά κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Αξιόλογο είναι και το ποσοστό που παίρνει το "ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ", προβληματίζοντας μας για το εάν θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και άλλα κόμματα στις επόμενες έρευνες που θα ακολουθήσουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ  (ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ)

Εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και με βάση το σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η παρακάτω. Όπως θα δείτε η ΝΔ αυξάνει σημαντικά τις δυνάμεις της, κυρίως λόγω της ηλικιακής κατηγορίας 65+ όπου κυριαρχεί και η οποία δεν υπάρχει επαρκώς στο αστάθμιστο δείγμα.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger