Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σημαντική διάκριση για τον Λευκαδίτη καθηγητή και Πρύτανη του Παν. Θεσσαλίας Ι. Μεσσήνη

Του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (fellow ad eundem).
Ο τίτλος του επίτιμου μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (fellow ad eundem) απονεμήθηκε στον καθηγητή του Ιατρικού τμήματος και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννη Μεσσήνη σε ειδική τελετή, στο Λονδίνο. Η
διάκριση αυτή δόθηκε ως αναγνώριση του σημαντικού ερευνητικού και επιστημονικού έργου του κ. Μεσσήνη στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η διάκριση αυτή δίδεται σε επιστήμονες με εξαιρετική διεθνή αναγνώριση και μέχρι σήμερα  έχει δοθεί σε ελάχιστους επιστήμονες του κλάδου.
Η επιστημονική προσφορά του καθηγητή Μεσσήνη έχει σχέση με τον τομέα της έρευνας στον τομέα της αναπαραγωγής.  Εκτός της έρευνας βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η κοινωνική προσφορά της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία κατέχει και Ευρωπαική διαπίστευση, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Μεσσήνη, είναι μεγάλης σημασίας, αφού λειτουργεί στην περιοχή της Λάρισας εντός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διαπιστευμένο κέντρο Εξωσωματικής με ποσοστά επιτυχίας εφάμιλλα των γνωστών κέντρων της Ευρώπης. [ΠΗΓΗ]
Ι. Μεσσήνης γεννήθηκε το 1947 στην Καρυά Λευκάδας και ολοκλήρωσε τις Β ́βάθμιες σπουδές στο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Αθηνών. Το 1965, με εισαγωγικές εξετάσεις (σειρά επιτυχίας 10ος)
εισήχθη  στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας για όλα τα έτη σπουδών υποτροφία από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).
Το 1971 παίρνει το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με βαθμό «Άριστα».
Το 1977 εκπονεί την Διδακτιορική του διατριβή (βαθμός «Άριστα») και το 1983 γίνεται Υφηγητής στο Παν. Ιωαννίνων και το 1989 Doctor of Philosophy (PhD), στο Πανεπιστήμιο Aberdeen στην Αγγλία.
Από το 1978 μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει ένα πολύ μεγάλο επιστημονικό έργο και ενασχόληση, και από το 1980-1984 έχει υπηρετήσει την επιστήμη σε σημαντικές θέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επιδεικνύοντας σημαντικότατο επιστημονικό, ερευνητικό διδακτικό και κλινικό έργο.  Έχει δεχθεί πλήθος διεθνών βραβείων και διακρίσεων.


http://meganisinews.eu/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger