Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ανακοίνωση των μελών Βρεττού Παύλου, Καζολή Ανθής, Λάμπρη Δημητρίου, Μελά Φιλίππου, Στεφάνου Μαρίας του εκπεσόντος συμβουλίου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας


 
φελ1Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στη διοικητική κρίση του ιστορικού Σωματείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, μας αναγκάζουν να τοποθετηθούμε και να ενημερώσουμε τόσο τα μέλη του Σωματείου, όσο και όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 9-8-2013, ο τέως Πρόεδρος κ. Πανταζής Κηρολίβανος πρότεινε τη σύγκλιση της 18μηνης τακτικής γενικής συνέλευσης, όπως αυτή προέβλεπε από το άρθρο 14 του καταστατικού της Φ.Ε.Λ. Η πρότασή του καταψηφίστηκε από το σύνολο των συμβούλων για τον εξής λόγο:


Τα τελευταία δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια κανένα από τα παρελθόντα διοικητικά συμβούλια δεν πραγματοποίησε τη 18μηνη τακτική γενική συνέλευση, καθιστώντας το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου 14 ανενεργό. Τα συμβούλια αυτά απαρτίζονταν από ιδιαιτέρως επιφανή μέλη της λευκαδίτικης κοινωνίας. Η σύγκλιση της 18μηνης τακτικής γενικής συνέλευσης ατόνησε με το πέρασμα των χρόνων, όχι γιατί δεν υπήρχε σεβασμός ως προς τα άρθρα του καταστατικού, αλλά λόγω της περιορισμένης έως μηδενικής προσέλευσης μελών.

Η καταψήφιση της πρότασης του τέως Προέδρου κινήθηκε ακριβώς σε αυτή τη λογική που κληρονομήσαμε από τους προκατόχους μας.

Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει, γιατί παρ΄ όλα τα προβλήματα λειτουργούσαμε ακόμα καλή τη πίστη, είναι ότι το άρθρο 14 συνεχίζει και σαφώς αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο που αρνείται να πραγματοποιήσει τακτική γενική συνέλευση θεωρείται μη υπάρχον, «ως εκπεσόν της εξουσίας αυτοδικαίως».

Όλα αυτά τα χρόνια κανένα μέλος δε χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου 14. Κανένα μέλος εκτός από τον τέως Πρόεδρο κ. Πανταζή Κηρολίβανο, ο οποίος στις 16-9-2013 κατέθεσε σχετική έκθεση στο δικαστήριο και πέτυχε στις 9-10-2013 την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία διορίζεται προσωρινή διοίκηση μετά την αυτοδίκαιη έκπτωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο τέως Πρόεδρος κ. Πανταζής Κηρολίβανος κινήθηκε ως προς αυτό με απόλυτη μυστικότητα, ενώ παράλληλα συγκαλούσε συμβούλια, στα οποία λαμβάνονταν ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις, τόσο οικονομικής φύσης, όσο και εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι οποίες αφορούν δεκάδες μαθητές που φοιτούν στη Φ.Ε.Λ., εκπροσωπούσε δημόσια το Σωματείο, εισέπραττε χρήματα, διαχειριζόταν την αλληλογραφία.

Ακόμα και μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λευκάδας και ενώ είναι και αυτός έκπτωτος, όπως όλο το συμβούλιο, εξακολουθεί να λειτουργεί ως Πρόεδρος:

Το Σάββατο 12-10-2013 εκπροσώπησε τη Φιλαρμονική σε διαλογική συζήτηση που οργάνωσε ο Ορφέας Λευκάδας στο Πνευματικό κέντρο ως τέως Πρόεδρος…
Ζήτησε να παραδοθούν στον ίδιο και όχι στα μέλη της προσωρινής (ορισμένης από το δικαστήριο) διοίκησης του Σωματείου, ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία, οι καταστάσεις εξοπλισμού από την Έφορο, το βιβλίο Πρακτικών των συμβουλίων από τη Γραμματέα…
Όταν εκλεχτήκαμε στο διοικητικό συμβούλιο της Φ.Ε.Λ., λάβαμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά, που θα συμμετείχαμε ενεργά στο ιστορικό αυτό Σωματείο. Δε μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο «ανθυγιεινό» μπορούσε να γίνει το κλίμα των συνεδριάσεων, που διεύθυνε ο κ. Πανταζής Κηρολίβανος, πόση επιμονή έπρεπε να δείξουμε για να προχωρήσει ορθά, κατά τη γνώμη μας, η λειτουργία του Σωματείου, πόση υπομονή έπρεπε να διαθέσουμε για να αντιμετωπίσουμε τη διάχυτη έλλειψη σεβασμού του τέως Προέδρου προς το πρόσωπό μας. Είμαστε όλοι εθελοντές και όχι υφιστάμενοι του τέως Προέδρου κ. Πανταζή Κηρολίβανου, που σίγουρα πέτυχε κάτι μοναδικό, να μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που έσυρε τη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας στα δικαστήρια!!!

Σας προσκαλούμε όλους στη Γενική Συνέλευση που όρισε η προσωρινή διοίκηση. Είναι υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για όλα τα ζητήματα, καθώς και για τον τρόπο που διοικούσε το Σωματείο όλους αυτούς τους μήνες ο τέως Πρόεδρος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι η στοχευμένη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με διάλυση της Φιλαρμονικής, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν. Τα διοικητικά συμβούλια έρχονται και παρέρχονται. Η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας βρίσκεται στην καλύτερη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική της περίοδο μέχρι τώρα.

Τα τέως μέλη

Βρεττός Παύλος τέως βοηθός Εφόρου
Καζολή Ανθή τέως Έφορος
Λάμπρης Δημήτριος τέως Ταμίας
Μελάς Φίλιππος τέως μέλος

Στεφάνου Μαρία τέως Γραμματέας
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger