Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

231 έργα σε ισάριθμους δήμους της χώρας αξίας 500.000.000 ευρώ έδωσε το ΕΣΠΑ. Το Μεγανήσι τί πήρε;

231 ώριμα έργα σε ισάριθμους δήμους της χώρας είναι έτοιμα προς υλοποίηση. Τα έργα που δρομολογούνται σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το περιβάλλον, τις αστικές αναπλάσεις, τον πολιτισμό και την οδοποιία. Πρόκειται για έργα πνοής που θα επιλύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο εργοτάξιο ενισχύοντας σημαντικά την αναπτυξιακή της προοπτική».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «Τα 231 έργα που γίνονται σε ισάριθμους δήμους της χώρας και τελειώνουν σύντομα, έχουν ένα προϋπολογισμό ύψους 452 εκατομμυρίων ευρώ…».
Υπενθυμίζεται ότι από τα 231 έργα:
  • Τα 62 έργα βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης (85% υλοποίηση σε όρους πληρωμών).
  • Τα 128 έργα παρουσιάζουν βαθμό υλοποίησης από 40% έως 85%, που σημαίνει ότι σταδιακά θα ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα του 2014.
  • Τα 41 έργα έχουν αρχίσει πρόσφατα (υλοποίηση 40%) και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωσή τους.
Την ίδια ώρα τα άλλα νησιά του Ιουνίου εξασφάλισαν:
  • Ο Δήμος Παξών έργο  αποχέτευσης 13 εκ.ευρώ .
  • Ο Δήμος Λευκάδας την αποχέτευση των οικισμών του Δήμου Ελλομένου12 εκ. ευρώ .
  • Ο Δήμος Κέρκυρας την παράκαμψη του αεροδρομίου 4,5 εκατ. ευρώ .
  • Και ο Δήμος Ζακύνθου την προμήθεια εξοπλισμού για την διαχείριση των απορριμμάτων με 1,5 εκατ. ευρώ .
  • Η Κεφαλλονιά  μόλις 125 . 940 ευρώ!!!
Ιθάκη και Μεγανήσι (όπου τελευταία γίνεται και μεγάλος ντόρος)  δεν συμπεριλαμβάνονται καν στην λίστα!  Και καλά η Ιθάκη που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τον δήμαρχό της. Το Μεγανήσι που ήτανε όταν μοιράζαν τα λεφτά;  Xαμπάρι δεν πήρε ;
ΠΗΓH
http://meganisinews.eu

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger