Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Το Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία του Δήμου Λευκάδας και του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας πραγματοποίησε από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 με την ευθύνη του επιστημονικά υπεύθυνου κτηνίατρου κ Τράκα Δημήτρη, 226 κτηνιατρικές πράξεις. 


Αναλυτικά έγιναν:
1)     55 στειρώσεις , σε 13 σκυλιά και 42 γάτες.
2)     52 εμβολιασμοί,σε 26 γάτες και 26 σκυλιά
3)     93 ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις (microchip), σε σκυλιά και γάτες
4)     26 αιμοληψίες σκύλων, το αίμα των οποίων φυγοκεντρίστηκε στο δημοτικό κτηνιατρείο και απεστάλη μέσω της περιφέρειας στην Αθήνα.
Το κτηνιατρείο ήταν ανοιχτό καθημερινά, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το Σωματείο Ζωόφιλων είχε την ευθύνη και την περισυλλογή των ζώων βάσει σχεδιασμού που είχε προηγηθεί.

Τα σκυλιά ήταν κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας (Καρυώτες, κέντρο, Αγ. Γιάννη κλπ), αλλά και από Τσουκαλάδες, Βασιλική, Κάβαλο και αλλού.

Οι περισσότερες γάτες ήταν από Βασιλική και την πόλη της Λευκάδας. Όλα τα ζώα αποπαρασιτώθηκαν από ψύλλους και τσιμπούρια.

Ο κτηνίατρος κ. Τράκας Δημήτρης με την βοήθεια των εθελοντών του Σωματείου πραγματοποίησε κυρίως στο Κέντρο της πόλης επιτόπου εμβολιασμούς, αιμοληψίες και ηλεκτρονικές σημάνσεις σε αδέσποτα σκυλιά τα οποία θα στειρωθούν στην επόμενη επίσκεψη του. Επίσης επισκέφτηκαν τα χωριά Λαζαράτα και Ασπρογερακάτα.
  
Στην πόλη της Λευκάδας, επικεντρώθηκε η προσοχή στα σκυλιά που περιφέρονται στην αγορά και στην μαρίνα. Ιδιαίτερη επίσκεψη έγινε στον καταυλισμό των ρομά, όπου εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν σκυλιά.

Για κάθε ζώο, δημιουργείται  καρτέλλα  στο υπό διαμόρφωση αρχείο του Δήμου. Προσεχώς θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικό αρχείο στην ιστοσελίδα του Δήμου με τα προς υιοθέτηση σκυλιά.

Η επόμενη επίσκεψη του κτηνίατρου προσδιορίζεται για τον προσεχή Νοέμβριο.


Όποιος επιθυμεί να προσφέρει εθελοντική εργασία κατά τις ημέρες λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου (μεταφορά ζώων, καθάρισμα, εξωτερικές δουλειές κλπ), καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία, επικοινωνήστε με τον Δήμο Λευκάδας στα τηλέφωνα 2645360500.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger