Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας στην συνεδρίασή του στις 18 Σεπτέμβρη 2013 αποφάσισε την αναγραφή των ονομάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944


Κωνσταντίνου Μαυροκέφαλου του Λάμπρου
και
Ιωάννη Θεριανού του Αποστόλου
στο μνημείο πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Καρυωτών.

          Ο Κωνσταντίνος Μαυροκέφαλος αναγνωρίστηκε με το υπ' αριθμ. 25/28-5-1987 πρακτικό ως Αγωνιστής και του απενεμήθη αναμνηστικό μετάλλιο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση του Ελληνικού Λαού κατά των στρατευμάτων κατοχής. Απεβίωσε την 18η Ιουνίου 1944, επελθόντος του θανάτου του, εκ τραυματισμού.
          Ο Ιωάννης Θεριανός αναγνωρίστηκε από την επιτροπής κρίσεως σαν αγωνιστής το 1984 και απενεμήθη στη χήρα του η σύνταξη. Σκοτώθηκε από τους Γερμανούς την 17 η Ιουνίου 1944.
          Ήταν υποχρέωση η αναγραφή των ονομάτων στην στήλη των πεσόντων των Καρυωτών για να αποτίσουμε μικρό φόρο τιμής στην μνήμη των ανθρώπων του τόπου μας, που με την δράση τους έδειξαν το μεγαλείο της ψυχής τους για την Πατρίδα.
          Με τον τρόπο αυτό τιμούμε τον αγώνα και την θυσία τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger