Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σύλλογος εκπ.κών α.θμιας Λευκάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων των νησιών Καστού και Καλάμου απέναντι στην ‘‘ανάπτυξη’’ που τους επιβάλλουν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι κάτοικοι των δύο νησιών, που αντιδρούν στην επιβολή ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών, ενδιαφέρονται περισσότερο απ’ τον καθένα για την ποιότητα ζωής των παιδιών τους, για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν και για το καλό του τόπο τους. 
Σε θέματα που αφορούν την υγεία των ανθρώπων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός τόπου είναι απαραίτητο κάθε φορά, πριν προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες, να λαμβάνεται πρωτίστως υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση Καστού-Καλάμου οι κάτοικοι έχουν άποψη  για το πως θα ήθελαν την ανάπτυξη για τα νησιά τους: «…εδώ και πολλά χρόνια  η ανάπτυξη τουρισμού (θαλάσσιου και εσωτερικού) και οι παραδοσιακές μορφές  αλιεία  αποτελούν την κύρια δυναμική προοπτική της περιοχής. Θεωρούμε ότι  έχουμε απόλυτο ιστορικό δικαίωμα διαχείρισης και προστασίας των θαλάσσιων πόρων και η θάλασσά μας είναι η προέκταση της ζωής μας».
Γιατί άραγε το καλό τους πρέπει να ταυτίζεται με το καλό του κέρδους των κεφαλαιούχων ;
Αλλιώς δε θέλουν το καλό τους!!!

Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους των δύο μικρών νησιών και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουν το στόχο τους. 


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger