Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Σας διαβιβάζουμε επιστολή του Δημάρχου Λευκάδας κ Κώστα Αραβανή προς τον κ. Πρωθυπουργό για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτου (Ε.Ε.Τ.Α.)

       
   Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
         
          Απευθυνόμαστε σε σας, για να σας μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των Δημοτών μας για τον τρόπο υπολογισμού του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013.

          Όπως γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ στις 9/05/2013 δημοσιεύτηκε ο Ν.4152 όπου αναφέρεται και ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΕΕΤΑ.
          Μέχρι 09/05/2013 σε περιοχές που δεν είχε καθοριστεί τιμή ζώνης από το Υπουργείο Οικονομικών το ειδικό τέλος υπολογίστηκε για το 2011 και 2012 με την κατώτερη τιμή της κλίμακας 3 Ευρώ / m².
          Μετά την δημοσίευση του Ν.4152 άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού, λαμβάνοντας υπ΄ όψη όχι την κατώτερη τιμή αλλά τον μέσο όρο των τιμών του Δήμου μας. Αποτέλεσμα η χρέωση από 3 Ευρώ / να ανέλθει σε 5 Ευρώ/ αύξηση 70% .
          Ο νέος νόμος έπληξε υποβαθμισμένες κυρίως περιοχές με μειωμένες αξίες γης και ελάχιστες οικονομικές δραστηριότητες.
          Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες τέτοιες αυξήσεις επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τα νοικοκυριά , προκαλούν αδυναμία πληρωμής, προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου και επιβαρύνουν τη σχέση κράτους πολίτη. Δημιουργούν επίσης ανορθολογισμούς στην επιβολή του τέλους ανάμεσα σε υποβαθμισμένες (πληρώνουν περισσότερα) και σε αναπτυγμένες περιοχές (πληρώνουν λιγότερα).
          Ο μη καθορισμός τιμής  ζώνης από το Υπουργείο Οικονομικών οδήγησε σε άδικη επιβολή παράλογων αυξήσεων σε περιοχές που υπάρχουν κυρίως πατρικά σπίτια με περιορισμένη χρήση και μειωμένη αντικειμενική αξία.


                                                                   1
                                                                   2

          Με παρέμβασή του ο κ. Θ.Σολδάτος Βουλευτής Λευκάδας, έθεσε το θέμα ενώπιον των αρμοδίων οικονομικών οργάνων και του κ.Υπουργού Οικονομικών .Μέχρι σήμερα όμως δεν πήραμε απάντηση για το θέμα.
          Παρακαλούμε κ. Πρωθυπουργέ για την παρέμβασή σας, ώστε να αρθεί η αδικία με την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς υπολογισμού, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος με τον νέο νόμο για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


                                                                             ΚΩΣΤΑΣ Α. ΑΡΑΒΑΝΗΣΚοιν.:
1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
   κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
   Β.Σοφίας 5- ΤΚ 10671 ΑΘΗΝΑ
2. Υπουργό Οικονομικών
   κ. Ιωάννη Στουρνάρα
   Νίκης 5-7  ΤΚ 10180 ΑΘΗΝΑ
3. Υπουργό Εσωτερικών
   κ. Ιωάννη Μιχελάκη
   Σταδίου 27- ΤΚ 10183 ΑΘΗΝΑ
4. Βουλευτή Λευκάδας
    κ.Θεόδωρο Σολδάτο
    Καρούσου Τζαβαλά 4
    ΤΚ 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ
5. ΚΕΔΕ
    κ. Ασκούνη Κωνσταντίνο
    Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8

    ΤΚ 10678 ΑΘΗΝΑ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger