Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν ανέργους 18 – 29 ετών

Επιμελητήριο Λευκάδας - Equal Society
 Πρόγραμμα Voucher 18 - 29
Επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να απασχολήσουν ανέργους 18 – 29 ετών
Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι περισσότερες από 75 θέσεις απασχόλησης συγκεντρώθηκαν μετά τη σύμπραξης του φορέα και του μη κυβερνητικού οργανισμού Equal Society. Αφορούν στην απασχόληση νέων από 18 έως 29 ετών για πρακτική εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Με πρωτοβουλία των δύο φορέων από τα μέσα Απριλίου έως και τα τέλη Μαΐου στελέχη και εθελοντές της Equal Society προσέγγιζαν και ενημέρωναν επιχειρήσεις για το πρόγραμμα, για να υπάρξει απορρόφηση ανέργων νέων στο επιδοτούμενο πεντάμηνο πρακτικής εργασίας.
Ταυτόχρονα το Επιμελητήριο Λευκάδας προσκάλεσε τα μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο για την προώθηση στην απασχόληση νέων που βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας.  
«Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα αξιοποιηθούν και σε μια πρωτότυπη έρευνα ανθρώπινου δυναμικού σχετικά με τη ζήτηση και την προσφορά θέσεων εργασίας στη Λευκάδα» δήλωσε ο Σπύρος Φρεμεντίτης, πρόεδρος της Equal Society και πρόσθεσε ότι «η έρευνα διενεργείται από την Equal Society σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας και με τη συνδρομή ερευνητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας και επιστημονικού προσωπικού του Οργανισμού».
Στόχος της  έρευνας είναι να αναδειχθούν οι βασικές ειδικότητες που ζητούνται στο νησί και οι προοπτικές απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Η έρευνα θα διαρκέσει και τους επόμενους μήνες και θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τόσο τις επιχειρήσεις, όσο και τους αναζητούντες εργασία.
Τα στοιχεία των επιχειρήσεων έχουν ήδη παραχωρηθεί στα τοπικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σελέκτικα και Master) για να ενημερώσουν με τη σειρά τους όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα σχετικά με το ενδιαφέρον των εταιρειών. Ως γνωστό, το πρόγραμμα απαιτεί τριμερή σύμβαση μεταξύ του ωφελούμενου (ανέργου), του ΚΕΚ και της επιχείρησης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα  γραφεία του παραρτήματος της Equal Society που βρίσκονται στη κεντρική πλατεία Λευκάδας (τηλ. επικοινωνίας 26450 22578).

  
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger