Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε δραστηριότητα εκπαίδευσης στην βιώσιμη ανάπτυξη την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στο Νυδρί.

     
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
σε δραστηριότητα εκπαίδευσης στην βιώσιμη ανάπτυξη
την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στο Νυδρί.

Τον Μάιο του 2013, η ΜΚΟ Μονοπάτια Αλληλεγγύης υποδέχθηκε 17 εθελοντές από χώρες της Ε.Ε., της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου, για 6 εβδομάδες στο Νυδρί, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» - δράση 2: Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (ΕΕΥ), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΒΙΔΙΜ), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους δημιούργησαν ένα «οικολογικό σπίτι» από πηλό και άχυρο που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σύστημα παραγωγής βιοαερίου και
οικονομικού φωτισμού του σπιτιού και έναν βιολογικό λαχανόκηπο.
Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά εθελοντισμού διοργανώνοντας εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα επιτρέψουν την προώθηση του ¨οικολογικού τρόπου ζωής¨ με βάση την βιώσιμη ανάπτυξη, κατά τα οποία θα προσκαλέσουμε τα παιδιά, νέους και γονείς να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν το «οικολογικό σπίτι», το σύστημα παραγωγής βιοαερίου και οικονομικού φωτισμού του σπιτιού και τον βιολογικό λαχανόκηπο. Οι νέοι, τα παιδιά και οι γονείς τους  θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις παρακάτω εκπαιδευτικές δραστηριότητες:
-         Παρουσίαση του «οικολογικού σπιτιού» που κατασκευάστηκε από πηλό, άχυρο και άμμο και των συστημάτων αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
-         Εργαστήριο δημιουργίας λαχανόκηπου
-         Εργαστήριο κομποστοποίησης
-         Εργαστήριο δημιουργίας «οικολογικού σπιτιού» (σε μινιατούρα)
-         Καλλιτεχνικό εργαστήριο δημιουργίας με χαρτί και πηλό
-         Εργαστήριο ορίγκαμι με χρήση ανακυκλώσιμου χαρτιού    
Ο κύριος σκοπός του εργαστηρίου είναι να συνειδητοποιηθούν από την νεότερη γενιά και τους γονείς της περιοχής μας οι βασικές αρχές και οι προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης, με στόχο την αύξησης της συμμετοχής τους και της στάσης τους ως υπεύθυνοι πολίτες.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 στο Νυδρί, σε δύο φάσεις:
- Το πρωί: από τις 9.00 έως τις 13.00, η δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές των σχολείων της περιοχής
- Το απόγευμα: από τις 18.00 έως τις 21.30, η δραστηριότητα απευθύνεται σε νέους, παιδιά και γονείς.
Οι ευρωπαίοι εθελοντές μας θα προσκαλέσουν τους συμμετέχοντες (της απογευματινής δραστηριότητας) να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά εδέσματα των χωρών της ΕΕ, της Ανατολικής Ευρώπης και του Καυκάσου.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα
2645023123 και 6981622910.


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger