Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

EQUAL SOCIETY - ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δράσεις Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων στη Λευκάδα
Η Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στα πλαίσια της  «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013» διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα καθώς και στη Λευκάδα.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων (ΕΕΝ) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 31 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και περιλαμβάνει ταυτόχρονες εκδηλώσεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά. Φέτος Ευρωπαϊκή Eβδομάδα Nέων έχει οριστεί το διάστημα 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.
Αναλυτικά  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Λευκάδα για
το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο παραλίας και ώρα 6 μ.μ. περιλαμβάνει τις  εξής δραστηριότητες: Καμπάνια δωρεάν αγκαλιών (free hugs), Αγώνες Ιστιοπλοΐας για παιδιά, Γκράφιτι, Χορογραφίες, Συναυλία από το συγκρότημα Muchatrela.
Συντονιστές των τοπικών εκδηλώσεων είναι η μη κυβερνητικές οργανώσεις Equal Society και Μονοπάτια Αλληλεγγύης. Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορούν να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν όλοι οι νέοι του τόπου μας καθώς και όσοι αισθάνονται ακόμα νέοι!
Ενημερωτικά, το Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση είναι το Πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους και στόχος του είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων ως ευρωπαίων πολιτών, να αναπτύξει την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα μεταξύ των νέων Ευρωπαίων και να τους εμπλέξει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ένωσης.


Η Equal Society «αγκαλιάζει» τον κόσμο!
Για λογαριασμό  της Εθνικής Υπηρεσίας των Προγραμμάτων της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση» του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης η εθελοντική ομάδα της Equal Society θα υλοποιήσει στη Λευκάδα την παγκοσμίου φήμης καμπάνια των δωρεάν αγκαλιών (free hugs campaign). Πρόκειται για παγκόσμιο κίνημα αγάπης και τρυφερότητας που ξεκίνησε το 2004 από την Αυστραλία από έναν νεαρό ονόματι Juan Mann o οποίος μετά από μεγάλο διάστημα αίσθησης  μοναξιάς είχε ανάγκη να βγει στους δρόμους να αγκαλιάσει τους περαστικούς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ανταποκρίθηκαν θετικά. Η καμπάνια των δωρεάν αγκαλιών αποσκοπεί στο να κάνει τον κόσμο να αισθανθεί όμορφα και εφαρμόζονται ως μια απλή πράξη αλτρουισμού.
Ως γνωστόν η επαφή μας με τους άλλους ανθρώπους είναι σημαντική για την πνευματική και σωματική μας υγεία, μας χαλαρώνει και μας προκαλεί ευεξία. Χάρη σε αυτή την καμπάνια μια αγκαλιά μπορεί να ομορφύνει την ημέρα ενός αγνώστου, ενός περαστικού. Άλλοι τη δέχονται απλόχερα, άλλοι ξαφνιάζονται όμως έχουν θετική ανταπόκριση, κάνεις όμως δεν τη βλέπει με κακό μάτι. Πρόκειται για ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Έχει καθιερωθεί και η Παγκόσμια Ημέρα «Δωρεάν Αγκαλιάς» που γιορτάζεται το 1ο Σάββατο του Ιουλίου.
Σύμφωνα με μια διάσημη Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια, τη Βιρτζίνια Σατίρ, ειδικός στην οικογενειακή συμβουλευτική, «οι άνθρωποι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές ημερησίως για να επιβιώσουμε, 8 την ημέρα για να συντηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε».
Το συμπέρασμα είναι ότι η αγκαλιά είναι απαραίτητη σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας γιατί τους κάνει ψυχολογικά υγιείς.
H εθελοντική ομάδα της Equal Society – Κοινωνία ίσων Ευκαιριών σας περιμένει με «ανοιχτές αγκάλες» το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο παραλίας Λευκάδας στις 6 το απόγευμα με πολλές εκπλήξεις!
Θα τη συναντήσετε και αργότερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να διαδίδει απλόχερα το μήνυμα της αγάπης και της ανθρωπιάς στους περαστικούς! Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από μια αγκαλιά!
EQUAL SOCIETY: Κεντρική Πλατεία Λευκάδας, 26450 22578, www.equalsociety.gr


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger