Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ενημερωτική ημερίδα από την Equal Society σε συνεργασία με το επιμελητήριο Λευκάδας

Πλήθος κόσμου προσήλθε   τo απόγευμα της  Πέμπτης 11 Απριλίου στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Λευκάδος για να παρακολουθήσει την  ενημερωτική ημερίδα από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση δύο καινοτόμων προγραμμάτων ουσίας, τα οποία ως κεντρικό άξονα έχουν την βελτίωση των δεξιοτήτων του ατόμου και παράλληλα την ένταξή του στην αγορά εργασίας. Πολλοί νέοι 18 έως 29 ετών  παρευρέθηκαν και ενημερώθηκαν από τον κο Σπύρο Φρεμεντίτη της Εqual Sosiety και τον κο Σωτήρη Σκιαδαρέση πρόεδρο του Επιμελητηρίου. Τα δύο προγράμματα  αφορούσαν την πανελλαδικής εμβέλειας δράση e-gnosis και το πρόγραμμα εργασίας για 35.000 νέους ανέργους 18 έως 29 ετών. Ο κος Φρεμεντίτης μίλησε και για ακόμη ένα νέο πρόγραμμα για ανέργους που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ και τα άτομα αυτά θα απορροφηθούν από το Δήμο, είναι ένα  παρόμοιο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σαν και αυτό  που υλοποιήθηκε μέσω ΑΣΕΠ το καλοκαίρι από το Δήμο Λευκάδας. Το πρόγραμμα θα αφορά άνεργους γονείς, αλλά δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχει ο ένας από τους δύο και τα κριτήρια θα είναι ο χρόνος ανεργίας, το πλήθος των  παιδιών , οι μονογονεικές οικογένειες και το οικονομικό εισόδημα.
Ο κος Σκιαδαρέσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και είπε «ότι θα πρέπει οι νέοι που θα απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις να προσπαθήσουν να γίνουν απαραίτητοι στους επιχειρηματίες ώστε να παραμείνουν στις επιχειρήσεις τους και μετά το περάς των 5 μηνών που δικαιολογεί το πρόγραμμα. Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε δωρεάν ανέργους στα μέλη μας αλλά να απορροφηθούν οι περισσότεροι από εσάς στις επιχειρήσεις της Λευκάδας για αρκετό χρονικό διάστημα.
Εμείς είμαστε εδώ όχι μόνο για τους επαγγελματίες- μέλη μας αλλά και τους νέους και γενικότερα για  το κοινωνικό σύνολο της Λευκάδας.»
Κατόπιν των ομιλιών έγινε μια παρουσίαση που περιέγραφε την συμπλήρωση αίτησης των ενδιαφερομένων. 













Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger