Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

EQUAL SOCIETY: Δύο νέα προγράμματα για την απασχόληση στη Λευκάδα..


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
EQUAL SOCIETY: Δύο νέα προγράμματα για την απασχόληση στη Λευκάδα

Μια εκδήλωση με θέμα την ενδυνάμωση της τοπικής απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας που σήμερα μαστίζει το σύνολο των πληθυσμιακών ομάδων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 18.00 το απόγευμα, στο «Πνευματικό Κέντρο» του δήμου Λευκάδας.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών και αναμένεται να παρουσιάσει δύο καινοτόμα προγράμματα ουσίας τα οποία ως κεντρικό άξονα έχουν την βελτίωση των δεξιοτήτων του ατόμου και παράλληλα την ένταξή του στην αγορά εργασίας. Οι κεντρικές θεματικές αφορούν τη δράση πανελλαδικής εμβέλειας, e-gnosis και το πρόγραμμα εργασίας για 35.000 νέους ανέργους έως 29 ετών που αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το πρόγραμμα e-gnosis αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία της Equal Society που επιδοτεί την εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες και προσφέρει αναγνωρισμένο πιστοποιητικό από το ΑΣΕΠ για τις τρείς βασικές δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι δικαιούχοι άνεργοι, φοιτητές κι άλλες ομάδες του πληθυσμού έχουν την ευκαιρία ν’ αποκτήσουν απαραίτητες γνώσεις τη στιγμή μάλιστα που η δράση καλύπτει το σύνολο του κόστους της εκπαίδευσης και της τηλεκατάρτισης.
Στη δεύτερη  θεματική πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας»  το οποίο και απευθύνεται σε συνολικά 35.000 άνεργους18 έως 29 ετών, που αφορά πρακτική άσκηση πέντε μηνών σε τοπικές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στους επιλεγέντες να παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης, να κάνουν πρακτική άσκηση πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής. Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης μπορούν να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις εργασίας με πλήρη μισθό και ασφάλιση τουλάχιστον για ένα έτος. Ο κάθε ωφελούμενος θα λαμβάνει για μεν τη θεωρητική κατάρτιση εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ. Για δε την πρακτική άσκηση 2.300 ευρώ (απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ) ή 2.000 ευρώ (απόφοιτοι δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
Η ημερίδα αναμένεται να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό οδηγό για τους αναζητούντες απασχόλησης καθώς θα παρουσιάσει δύο από τις πλέον ουσιαστικές και καινοτόμες δράσεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και ευελπιστούν να δώσουν «ανάσα» στην τοπική αγορά .
Η  εκδήλωση αφορά τόσο τους ανέργους, όσο και τους τοπικούς επιχειρηματίε
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger