Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ι.Ν.-ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Ο Πρέσβης της Τουρκίας επισκέφτηκε τον  Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων


 Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Τουρκίας  στη χώρα μας, κ. Kerim Uras. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Χρήστος Σκούρτης.

  Σκοπός της επίσκεψης του είναι να γνωρίσει από κοντά την Κέρκυρα, αλλά και τα Ιόνια Νησιά, που εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάπτυξης, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

  Ο Τουρισμός, η λαθρομετανάστευση οι εναέριες παραβιάσεις στο Αιγαίο, η  οικονομική κρίση  στην Κύπρο, οι συνέπειες από αυτή αλλά και τα αίτια που τη δημιούργησαν αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  και του κ. Πρέσβη.

   Ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην δυνατότητα ανάδειξης του τουρισμού και τις ευκαιρίες που ανοίγονται σήμερα , καθώς,  όπως τόνισε οι αριθμοί τουριστών προς  το Αιγαίο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια  και αυτό που προσδοκούν είναι να μεγαλώσει ο αριθμός τουριστών και προς το Ιόνιο. Προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν πτήσεις όπως συμβαίνει και με άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η  Ρόδος και η Κρήτη. Στο ερώτημα που του έθεσε  ο Περιφερειάρχης  για το αν υπάρχει πρόβλημα για τους επισκέπτες με την visa , ο κ. Πρέσβης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα .

Η Ιόνια Περιφέρεια είναι κατεξοχήν μια Περιφέρεια Ομορφιάς Πολιτισμού και Κουλτούρας

   Αναφερόμενος στη δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Σπύρου παρουσίασε τον Τουρισμό, ως βασική δραστηριότητα, την οποία, όπως τόνισε, υποστηρίζει με δράσεις προβολής η Περιφέρεια, ενώ εκτενή αναφορά έκανε στο φυσικό περιβάλλον  αλλά και στο εορτασμό του Πάσχα στα Ιόνια Νησιά.
«Τα νησιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, «είναι νησιά της Μουσικής. Ο Πολιτισμός τους, η κουλτούρα τους, ο τουρισμός  είναι ο πραγματικός τους πλούτος, και εμείς στοχεύουμε στην ανάδειξη και ανάπτυξή του».
  Τα Ιόνια Νησιά πρόσθεσε, «ήταν ανέκαθεν πλησιέστερα στην ευρωπαϊκή κουλτούρα, καθώς βίωσαν ξεχωριστή ιστορική πορεία, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον Πολιτισμό».

   Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Σκούρτης  έκανε γνωστό στον κ. Πρέσβη, (κάτι που  επιβεβαίωσε και ο ίδιος ως αληθές)  ότι 700.000 έλληνες τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία,  ενώ 530.000 Τούρκοι επισκέπτονται την Ελλάδα με προτίμηση τα νησιά του Αιγαίου.  «Πρόθεση μας είναι η συνεργασία αυτή να αυξήσει την ροή του τουρισμού από την Τουρκία και προς τα Ιόνια Νησιά».

Εξαιρετικά δελεαστική η  φυσική ομορφιά του Νησιού για τους Τούρκους τουρίστες

 Ο κ.Πρέσβης  τέλος τόνισε ότι « οι Τούρκοι τουρίστες, θα θελήσουν να επισκεφτούν τα νησιά του Ιονίου εξαιτίας της μοναδικής τους ομορφιάς».

 Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είπε ότι, η ανάπτυξη, η συνεργασία, και η ευημερία των δύο λαών με προϋποθέτει  περιβάλλον ειρήνης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, και κάλεσε τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει το μήνυμα φιλοξενίας στους πολίτες της Τουρκίας, προσκαλώντας και τον ίδιο να κάνει διακοπές στα Ιόνια Νησιά.


ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΑ


Από αριστερά: Ο Πρέσβης Kerim Uras  και ο κ Σπ. Σπύρου
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger