Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΥΔΡΙΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ


ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΛΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ
του  Μιχάλη     Γεωργίου 
            Την Κυριακή 21 Απριλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών  Ελλομένου στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν για το τι έγινε στην περιοχή αναφέρθηκε από τον αντιδήμαρχο κο Ευτύχιο Ζουριδάκη και οι μικροπαρεμβάσεις στους καταρράκτες του Νυδριού. Επειδή για όλα υπάρχει μια δικαιολογία δεν θα αναφερθούμε παρα μόνο στους καταρράκτες οι οποίοι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι παρατημένοι στο έλεος του θεού.
Ένα από τα πολλά όμορφα και γοητευτικά μέρη του νησιού μας που απλόχερα μας χάρισε η φύση, είναι και οι καταρράκτες Νυδρίου. Απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ένα μέρος το οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν, ένα μέρος που προσφέρει αυτό το διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Κι όμως αυτό το μαγευτικό μέρος έχει αφεθεί στην τύχη του. Αντί οι αρμόδιες αρχές να το φυλάττουν σαν κόρη οφθαλμού, αντιθέτως το έχουν αφήσει στο έλεος του. Σε γενόμενες ερωτήσεις μας υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης. Σε αυτοψία μας όμως, όπως το φανερώνουν και οι φωτογραφίες που τραβήξαμε, η κατάσταση είναι διαφορετική. Σκουπίδια πεταμένα, μπάρες γκρεμισμένες και ξηλωμένες, τα μονοπάτια απεριποίητα, τα κτήρια πλησίον γεμάτα γκράφιτι και συνθήματα.
            Αν αυτό σημαίνει ότι αποκαταστήσαμε και κάναμε την τοποθεσία ένα πολύ ευχάριστο μέρος όπου ο τουρίστας θα απολαύσει και θα εντυπωσιαστεί, μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά. Εκτός και αν επειδή οι καταρράκτες δεν είναι στην πρόσοψη του νησιού μας και δεν φαίνονται από την πρώτη ματιά ενός ο οποίος επισκέπτεται το νησί, λίγη σημασία έχουν και με πασαλείμματα προσπαθούμε να πούμε ότι κάναμε κάτι . Είναι όπως λέει και ο λαός, ότι κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι. Είναι κρίμα να απαξιώνουμε μόνοι μας αυτά τα οποία μας χαρίστηκαν απλόχερα και να μην προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε το δυνατότερο καλύτερα. Εκτός και αν πλέον έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας και ασχολούμαστε με άλλα ζητήματα, που κατ’ εμάς είναι πιο «ουσιώδη», αλλά στην ουσία είναι τα ζητήματα που εξυπηρετούν μόνο κάποιους σκοπούς που άπτονται στα προσωπικά μας συμφέροντα και όχι στο δημόσιο καλό.







































































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger