Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων





Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Την Παρασκευή 12 Απριλίου έγινε στην Κέρκυρα το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σκοπός του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ήταν η ενημέρωση όλων των φορέων της Περιφέρειας και η έναρξη του δημόσιου διαλόγου για την διαμόρφωση του νέου ΕΣΠΑ.

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκαν θέματα γενικότερου στρατηγικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος καθώς και εξειδικευμένα θέματα που συνάδουν με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Επίσης στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο απόγευμα συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών και ακαδημαϊκών φορέων της Περιφέρειας. Εκεί συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καινούργια κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «έξυπνη εξειδίκευση» των Περιφερειών, που σημαίνει την αξιοποίηση της έρευνας και της καινοτομίας από το επιχειρηματικό δυναμικό.

Στις διαδικασίες αυτές συμμετείχαν εκτός των τοπικών φορέων και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εμπορίου, και Νησιωτικής πολιτικής καθώς και η κα Sabine Bourdy ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο δίμηνο που ακολουθεί θα συνεχιστεί και θα εξειδικευτεί ο δημόσιος διάλογος σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθούν αναπτυξιακές ημερίδες με την συμμετοχή των τοπικών φορέων και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας με το παραγωγικό δυναμικό και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Περιφέρειας.

Τα πορίσματα αυτών των διαβουλεύσεων θα συμβάλουν στην διαμόρφωση του νέου Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειάς μας για την Προγραμματική περίοδο 2014-2020. Το Πρόγραμμα αυτό θα λαμβάνει υπόψη του την νησιωτικότητα και την ιδιαιτερότητα της Περιφέρειάς μας  και θα υπηρετεί το όραμα της για την ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξή της με αναγνωρίσιμη πολιτιστική και περιβαλλοντική ταυτότητα.

Για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων και διαδικασιών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger