Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Αιτήματα για τοποθετήσεις μεγάλων μονάδων υδατοκαλλιεργειών σε δήμους του Ιονίου…


Σύμφωνα με πληροφορίες μας  αιτήσεις μεγάλων εταιρειών ,  που επενδύουν στις υδατοκαλλιέργειες, βρίσκονται   για γνωμοδότηση των δημοτικών συμβουλίων καθ΄ οδόν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα .  Μάλιστα στην περίπτωση του δήμου Ιθάκης τρία  τέτοια αιτήματα αναγράφονται στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο στις 3 Απριλίου . Στα αιτήματα εντυπωσιάζει το μέγεθος και η έκταση που καταλαμβάνουν στον θαλάσσιο χώρο , 100 στρέμματα . Δηλαδή για να καταλάβουν κάποιοι  αυτό σημαίνει  έκταση αντίστοιχη που καταλαμβάνουν 14 γήπεδα ποδοσφαίρου . Δείτε τα τρία θέματα :

7. Έκφραση γνώμης για τη δημιουργία πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας 100 στρεμ., N.A της Νήσου Μάκρης, προς μετατόπιση, ενοποίηση και μετεγκατάσταση υφισταμένων μονάδων-εταιρίας «SEAFARM IONIAN AE (Εισήγηση Δήμαρχος)
8. Έκφραση γνώμης για τη δημιουργία πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας 100 στρεμ., Β.A της Νήσου Μάκρης, προς μετατόπιση, ενοποίηση και μετεγκατάσταση υφισταμένων μονάδων-εταιρίας «SEAFARM IONIAN AE (Εισήγηση Δήμαρχος)
9. Έκφραση γνώμης για τη δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμ. στη θέση «Ορμος Φράχτη» Νήσου Δρακονέρας, για μετατόπιση και επέκταση κατά 10 στρ. της ήδη υπάρχουσας (10 στρεμ.) – εταιρία «ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ» (Εισήγηση Δήμαρχος)
Επίσης μιά άλλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας έρχεται  σαν θέμα  σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, 80 στρεμμάτων (11 γήπεδα ποδοσφαίρου)  και αφορά  το Προβάτι στις νήσους Εχινάδες :
ΘΕΜΑ 11ο: Δημιουργία νέας πλωτής μονάδας υδατοκαλλιέργειας 80 στρ. στη θέση « Β.Α Νήσου Προβάτι»Εχινάδων Νήσων της Π.Ε Κεφαλληνίας, η οποία θα προκύψει από αναδιάταξη και μετατόπιση υφιστάμενης μονάδας στην ίδια περιοχή, μετά εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης της παραγωγικής δυναμικότητας της εγκατάστασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Κουρής Σωτήρης
Με δεδομένο ότι στις Εχινάδες νήσους πλέον δεν  θα υπάρχει χώρος για νέες τέτοιου τύπου και μεγέθους  επενδύσεις(από κάπου πρέπει να περνάει κι ο Εμίρης)  , αναρωτιόμαστε σε πόσο χρόνο  οι Εταιρείες θα χτυπήσουν και την δική μας πόρτα με παρόμοια αιτήματα , ειδικά όταν η θέση των δήμων μας  δεν είναι ξεκάθαρα ενάντια σε  τέτοιες επενδύσεις που καταστρέφουν τουρισμό , φυσικό περιβάλλον  και  πλήττουν  καίρια την συμπαθή τάξη των ψαράδων μας που κράτησαν τα νησιά μας ζωντανά και στα «πέτρινα χρόνια» .
YΓ : Ο δήμος Ιθάκης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειώνμαζί με άλλους δήμους στηρίζοντας την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του Χωροταξικού των Ιχθυοκαλλιεργειών , υπόθεση  που εκδικάζεται στις 4 Απριλίου 2013( μία ημέρα αργότερα του δημοτικού συμβουλίου στην Ιθάκη).




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger