Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»


Πόλεμος ανακοινώσεων από πολιτικούς, αιρετούς  και  άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και διοικητικούς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και στη μέση  «άφωνος» ο λαός της Λευκάδας. Το κλείσιμο του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων, όπως και πολλά άλλων οργανισμών και  δημοσίων υπηρεσιών, είναι προδιαγεγραμμένο ήδη από το πρώτο μνημόνιο. Η  Γερμανίδα καγκελάριος έχει δημόσια κιενώπιων όλων προϊδεάσει για τα μέλλοντα, κάτω από την ωραιότατη και πολύ sic έκφραση :
«επιλεκτική χρεοκοπία» που, εμμέσως πλην σαφώς, αυτό που ζούμε σημαίνει και πολλά άλλα που έρχονται.
Τα «κορκοδείλια δάκρυα» που χύνονται από τους άμεσα εμπλεκόμενους σκοπό έχουν να κατευνάσουν την λαϊκή οργή  και να περιορίσουν  το  προσωπικό κόστος για τον καθέναν από αυτούς που υποτάχθηκε στις λογικές και επιλογές του μνημονίου προσπερνώντας πολλές φορές τις όποιες ιδεολογικές γραμμές και συμμαχώντας με τους μέχρι χθες πολιτικούς του αντιπάλους στο όνομα μιας δήθεν υπέρβασης.
Το ξήλωμα του πουλόβερ της σωτηρίας τη Ελλάδας από τους ίδιους που την οδήγησαν σ΄ αυτό το χάλι  έχει ήδη  αρχίσει. Μερικοί (οι πιο τυχεροί)  το κατάλαβαν και μόνοι τους αποχώρησαν από τα πολιτικά δρώμενα του τόπου.  Αλλοίμονο  σ’ αυτούς  που η μοίρα τους  θα τους βρει στην εξουσία την ώρα που ο κοσμάκης θα συνειδητοποιήσει πως τα φούμαρα περί ανάπτυξης είναι το προπέτασμα καπνού για την υφαρπαγή και των τελευταίων κοινωνικών κεκτημένων που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να του αρπάξουν.
Ο λαός της Λευκάδας οφείλει να προετοιμάζεται για πιο δύσκολες ημέρες και να κλείσει τ’ αυτιά του στο τραγούδι των «σειρήνων της εξουσίας»  και στων «πέριξ αυτών»  διαφόρων  »μέσων αναμετάδοσής»  του. Τα περί νέων νοσοκομείων, ζεύξεων και γω δεν ξέρω τι άλλο, δεν πρόκειται να συμβούν. Και εάν και όταν θα συμβούν, δεν θ΄αφορούν τους ίδιους αλλά τους «νέους άποικους» της Λευκάδας που με όχημα τα μνημόνια θα εγκατασταθούν στο νησί, αγοράζοντας έναντι πινακίου φακής τις υποθηκευμένες περιουσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, καταδυναστεύοντας τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της περιοχής με φωτογραφικούς νόμους και χαριστικές διατάξεις με το πρόσχημα μιας ανάπτυξης που δεν θα ρθει κι  αν έρθει δεν θ’ αφορά τους Λευκαδίτες
πηγη.http://meganisinews.eu




Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger