Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε επαγγελματίες που έχουν προβεί σε διακοπή εργασίας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι κατόπιν επανειλημμένων πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία τόσο της διοίκησης του φορέα (επικοινωνία του Προέδρου με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κύριο Σκορδά στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην Αθήνα στις 14/12/2012, επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου αλλά και με τον ίδιο τον Υφυπουργό, όπως σας είχαμε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση στις αρχές του έτους) όσο και του συνόλου της επιμελητηριακής κοινότητας ενεργοποιήθηκε η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πιο συγκεκριμένα, από τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους εξαιτίας της κρίσης. Το επίδομα θα μπορούν να λάβουν ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (δικηγόροι, μηχανικοί) και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Το ύψος του επιδόματος θα είναι 360 ευρώ και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα από 3 έως και 9 μήνες και δικαιούχοι θα είναι όσοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2012 και μετά, εφόσον είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα έως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012, εφόσον όμως δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναμένεται ότι σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει και για επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς πριν από το 2012. Εκτιμάται ότι για την καταβολή του επιδόματος θα διατεθούν 50 εκατ. ευρώ και μέσα στο 2013 θα καταβληθεί σε 20.000 δικαιούχους.

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger