Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Νεοφιλελεύθερη δημοσιογραφία με… κρατικοδίαιτη τσέπη





Πόσο τυχερή που είναι η κοινωνία μας, που σε αυτή την σκοτεινή και δυσοίωνη εποχή ωμής επιβολής του μνημονίου, έχουμε στα κορυφαία τηλεοπτικά μέσα δημοσιογράφους που φροντίζουν για το καλό των Ελλήνων πολιτών;
Γράφει:  

Τηλεκριτικοί και ανακριτο-δικαστές που φροντίζουν να «προασπίζουν» τα συμφέροντα των τηλεθεατών. Κυνηγώντας και κατακρίνοντας πάντα τους εργαζόμενους που αντιδρούν στις «μεταρρυθμίσεις». Και κυρίως αυτούς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Αυτούς τους ξέρουν καλά.
Ξέρουν καλά αυτοί οι επιτελούντες το «λειτούργημα», γι’ αυτούς τα εισαγωγικά, της δημοσιογραφίας, πόσο βαθιά είναι η σήψη του συστήματος στον δημόσιο τομέα. Ξέρουν πόσο μετράνε οι γνωριμίες, ο μπάρμπας στην Κορώνη και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Οι ίδιοι είναι που έχουν περάσει, μερικοί μπορεί να βρίσκονται ακόμη, από γραφεία τύπου υπουργών και υπουργείων, τραπεζών, αλλά και κρατικών μέσων.
Απορίας άξιον είναι ακόμη, το πόσοι από αυτούς δεν είναι μέσα στα περιβόητα pay roll υπουργείων. Ακόμη αναμένουμε να δημοσιευτούν. Ενώ πολύ ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε και αν το ΔΝΤ κρατάει παρόμοιες λίστες. Ήδη πάντως μερικοί έχουν αρχίσει να «ομολογούν» τις πιέσεις που δέχονταν για να υποστηρίξουν πράγματα που ήξεραν πως δεν ισχύουν (βλ. Γιάννης ο χούλιγκαν), αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία…
Το σίγουρο είναι πως παρά την όλη τους στάση δεν μπορεί κανείς να τους προσάψει έλλειψη αλληλεγγύης. Επιδεικνύουν κάμποση για την όποια ανισότητα και αναξιοκρατία ευνοεί, εαυτούς αλλά και «δικούς τους».
Αθηναϊκό Πρακτορείο: Μια οικογένεια είμαστε όλοι
Ο κ. Γιώργος Ταμπακόπουλος, μετά τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διοίκηση του Αθηναϊκού πρακτορείου, έναντι αδράς αμοιβής με τέσσερα μηδενικά, άφησε το ΑΠΕ για «άλλες πολιτείες». Και λέγοντας άλλες πολιτείες, εννοούμε την Παρασκευή και 13, την εφημερίδα στην οποία, όλος τυχαίως, ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής ο σημερινός γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, κ. Αιμίλιος Λιάτσος.
Ωστόσο, ο κ. Ταμπακόπουλος, που είχε την τύχη να διοριστεί στη θέση γενικού διευθυντή από τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Θόδωρο Ρουσόπουλο, φρόντισε με τη σειρά του να… δυναμώσει το έμψυχο δυναμικό του πρακτορείου με έναν πολύ ευφάνταστο τρόπο.
Ο αρχισυντάκτης του διεθνούς οικονομικού ρεπορτάζ, κ. Νίκος Δρόσος, διορίστηκε από την διοίκηση του κ. Ταμπακόπουλου. Ωστόσο, μετά τον διορισμό του κ. Δρόσου, αποφασίστηκε πως το αθηναϊκό πρακτορείο έχει ανάγκη από το κλίμα μιας οικογενειακής επιχείρησης. Έτσι, διορίστηκε και ο γαμπρός του, κ. Γιάννης Παντελιάδης, υπεύθυνος στο εμπορικό τμήμα, ενώ στο δυναμικό του πρακτορείου βρίσκεται και η αδερφή του κ. Δρόσου, σύζυγος Παντελιάδη, κα Ντέπυ Παντελιάδου. Πράγματα πολύ φυσιολογικά, αποτέλεσμα ενός συστήματος που βασίζεται στον γνωστό του γνωστού.
Από τον Μάρτιο του 2011, ο κ. Παντελιάδης έχει αναλάβει το κομμάτι της διαφήμισης ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που εκδίδει το Πρακτορείο. Λέγεται Muteline, και εκεί συνεργάζεται με την κα. Δέσποινα Κουτσομητροπούλου, η οποία είναι η υπεύθυνη του όλου εγχειρήματος. Και σύζυγος, του γνωστού δημοσιογράφου του Σκάι, Άρη Πορτοσάλτε.
Είναι αλήθεια αυτό που λένε για την γυναίκα του Καίσαρα. Καλό είναι που και που να φαίνεται και τίμια, δεν φτάνει μόνο να είναι.
Ότι ισχύει για την γυναίκα του Καίσαρα, δεν ισχύει για αυτήν «του ανδρός»;
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, μαζί με αρκετούς συναδέλφους του, είναι ο ίδιος που από τηλεοράσεως συχνά, και ραδιοφώνου… όλες τις ώρες της ημέρας, κατακεραυνώνει τους κρατικοδίαιτους υπαλλήλους του δημοσίου. Που με τη συμπεριφορά τους τόσα χρόνια, λυμαίνονται τα χρήματα «του Έλληνα φορολογούμενου». Και που όποτε αντιδρούν, έχουν άδικο και «κλέβουν το δημόσιο χρήμα». Την ίδια ώρα, που στις οικογενειακές τους καταθέσεις μπαίνει κρατικό χρήμα.
Ομοίως και το παράδειγμα ενός ακόμα δημοσιογράφου, του Πάσχου Μανδραβέλη που καταγγέλλει τον κρατισμό, εκθειάζοντας σε κάθε του φράση την σωτήρια ιδιωτικοποίηση των πάντων. Το γεγονός πως η σύζυγός του άλλαζε υπουργεία μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όντας αποσπασμένη από το ΙΚΑ, στο πλευρό του υπουργού που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο πρώτο μνημόνιο, δεν αποτελεί πρόβλημα για τον κ. Πάσχο. Ο ίδιος μπορεί να συνεχίζει να καταγγέλλει…
Αξιομνημόνευτο και το παράδειγμα του Δημήτρη Οικονόμου, alter ego του Βασίλη Λυριτζή, που η σύζυγός του εργάζεται στο κανάλι της βουλής. Ούτε ο ίδιος έχει πρόβλημα να καταδικάζει την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, και να υβρίζει και να συκοφαντεί τους αγώνες όσων εργάζονται και ζουν από αυτό.
Βέβαια, όπως απαντά στους επικριτές του ο κ. Μανδραβέλης, «η γυναίκα δεν είναι του ανδρός της», και μάλλον έτσι θα είναι. Ωστόσο, ο ίδιος μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους του, θα πρέπει να μας εξηγήσουν. Ή που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σπίτι με αυτά που υποστηρίζουν. Ή που κάποιοι μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα. Τι από τα δύο να συμβαίνει;


Roi Haikou <haikouroi@gmail.com>
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger