Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Κλείνουν και τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες;Της Μαρίας Ρούσσου,
Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δημοσίων Βιβλιοθηκών
Το Υπουργείο Δ. Μεταρρύθμισης με έγγραφό του της 7.1.2013 ζητά στοιχεία των Δημοσίων Βιβλιοθηκών, μέσω του υπουργείου μας, για να τις «εξορθολογήσει» και συγκεκριμένα αναφέρει κατάργηση ΝΠΔΔ, συγχωνεύσεις, καταργήσεις κλπ
Να κερδίσουν τι?

Να μειώσουν τις δαπάνες των Βιβλιοθηκών μας, που προσφέρουν θαυμάσιο, απαραίτητο και μετρήσιμο έργο, εξυπηρετώντας εκατομμύρια πολίτες, με «αστρονομικές» επιχορηγήσεις που κινούνται από 2.000 – 10.000 € ετησίως για κάθε βιβλιοθήκη?
Να μειώσει το προσωπικό που είναι στην πλειοψηφία από 1 (!) – 4 άτομα και παράγει έργο για 10?? το οποίο αμειβόταν και αμείβεται με τις χαμηλότερες αποδοχές σ’ όλο το Δημόσιο?
Να καταργήσει τα Εφορευτικά Συμβούλια που είναι άμισθα και δεν κοστίζουν ούτε 1 €?
Το μόνο που μπορεί να καταφέρουν είναι να ακυρώσουν ότι έγινε χρόνια ολόκληρα με την εργατικότητα ελάχιστων ρομαντικών ευσυνείδητων που με περισσό μεράκι έκαναν τις βιβλιοθήκες οάσεις πολιτισμού.
Ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες για τον κόσμο οι βιβλιοθήκες μας είναι καταφύγιο και μόνη διέξοδος σαν κέντρα πληροφόρησης, με ευρύτατη – σφαιρική δράση. Και πιο ιδιαίτερα για άνεργους, μετανάστες κλπ ευπαθείς ομάδες.
Και η δια βίου μάθηση? Η κοινωνία της πληροφορίας?
Ας μας καλέσουν εν τέλει αρμοδίως να τους εξηγήσουμε με στοιχεία ότι ο «εξορθολογισμός» του τομέα μας εν πολλοίς είναι άσκοπος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Υποστήριξη θέλουν οι Βιβλιοθήκες μας, όχι συρρίκνωση.
Και εν πάσει περιπτώσει ας «ακούσουν» τις «Βιβλιοθήκες» να μιλήσουν για τις Βιβλιοθήκες.
Μαρία Ρούσσου,
Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δημοσίων Βιβλιοθηκών
linie366
1
2
Πηγή: http://www.kolivas.de
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger