Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΌ

Eπειδή το τελευταίο διάστημα γράφονται και λέγονται διάφορες ανακρίβειες για τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικο τομέα , παραθέτω την πραγματική διάσταση του ολο θέματος.Λοιπόν
,με βάση τις μνημονιακες υποχρεώσεις και την ισχυουσα νομοθεσία, για τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικο τομέα, προβλεπεται ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013 θα έχει αποφασιστεί ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού. Η νέα διαδικασία –όπως περιγράφεται στο μνημόνιο- προβλέπει διάλογο της κυβέρνησης -η οποία θα εχει αποφασιστικο ρόλο- με τους κοινωνικούς εταίρους(ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις).Για το νέο μηχανισμο καθορισμου του κατωτατου μισθού, θα αξιολογούνται μια σειρά παράγοντες όπως είναι η πορεία της οικονομίας, της ανεργίας κ.α.Πάντως από την 1η Απριλίου χάνεται το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση, με αποτέλεσμα νέα μείωση κατά 10%. Όσον αφορά στις τριετίες αυτές παραμένουν παγωμένες μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10% .Εδω θα πρεπει να τονιστει ότι οι δανειστές είχαν ζητήσει την κατάργηση των τριετιών. 

Τελος προβλέπεται ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα εκτιμηθεί ο νέος μηχανισμός λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της ανεργίας και της ανταγωνιστικότητας.Σημειώνεται πως πέρσι το Φεβρουάριο ο κατώτερος μισθός μειώθηκε κατά 22%, με την περικοπή να φτάνει το 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Έτσι για τους νεοεισερχόμενους διαμορφώνεται στα 586 ευρώ, ενώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών στα 511 ευρώ (μεικτά). 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger