Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Κ.Ο.Ε.Σ. (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου) ΠΑΣΟΚ Λευκάδας στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου εν όψει του συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου. Μια τελευταία προσπάθεια ανασυγκρότησης όπου στόχος είναι να  διασαφηνιστεί και η νέα στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές. Θα καταθέσουμε τη δική μας νέα πολιτική πρόταση, θα υπερασπιστούμε την αναγκαιότητα προοδευτικού επαναπροσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ. Γιατί μόνο σαν φορέας προοδευτικής πολιτικής μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ οδεύει σε ένα συνέδριο ανατροπών,  αυτά  εξέφρασε και ο κύριος ομιλητής της συνάντησης στη Λευκάδα  κος Βασίλης Ιωάννου, μέλος της γραμματείας της Κ.Ο.Ε.Σ.


Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συκοφαντεί, να απαξιώνει και να ισοπεδώνει

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής κος Βαγγέλης Θεριανός καλωσόρισε όσους βρήκαν το δρόμο για την εκδήλωση λέγοντας πως υπάρχει επίγνωση των σκληρών συνθηκών και καταστάσεων αλλά υπάρχει και ο έντονος  προβληματισμός για  το πώς φτάσαμε ως εδώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας, όσο μπορούμε και όπως μπορούμε. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να συκοφαντεί, να απαξιώνει και να ισοπεδώνει, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια για τα ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι όσοι το πιστεύουν. Στη συγκριμένη περίπτωση 43 ήταν τα μέλη που ήρθαν,  τώρα πόσο μεγάλη είναι η πίστη τους  αυτό σίγουρα είναι άλλη ιστορία.
Ο κόσμος και πολύ περισσότερο η νεολαία δεν δίνει πλέον δεκάρα για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ.
Όλα αυτά είναι σχέδια ανασυγκρότησης όπως και  η επιτυχία του συνεδρίου, πράγμα που και ο ίδιος ο  πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος έχει αναγάγει σε προσωπικό του στοίχημα, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι θα είναι «αυθεντικό και ουσιαστικό» και ότι θα αντιστοιχεί σε ένα θεσμικό και δημοκρατικό κόμμα. Στο συνέδριο θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω οι παλιοί και να έρθουν οι νέοι. Βέβαια ο λόγος που όλα τα κόμματα εξουσίας θα αργήσουν πολύ να δουν νέο αίμα είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι οι «παλιοί» δεν θα εξαφανιστούν, απλώς «θα κάνουν δουλειά για το ΠΑΣΟΚ από πίσω». Έτσι δύσκολα θα καταφέρουν να διεγείρουν όπως θέλουν τη νεολαία που θα  «χαρίσει το φιλί της ζωής»!

Το ΠΑΣΟΚ έχει άποψη για όλους και για όλα!

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε από πολλά στάδια, αφενός της θέσης πως η κοινωνία δεν θέλει να ακούσει και εν μέρει έχει δίκιο, και αφετέρου της αυτομαστίγωσης σε σχέση με τις ευθύνες που έχει για τα μέτρα που πήρε προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.
Ο κος Ιωάννου επισήμανε πως παρά τα όσα προσάπτουν το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής, είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα γιατί   χωρίς  το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου  δεν θα υπήρχε κυβέρνηση. Ακόμα και αυτό όμως το πληρώνει με μεγάλο πολιτικό κόστος.  Φαίνεται να είχε ράμματα για  τη γούνα του καθενός:
O Σαμαράς πετροβολούσε το μνημόνιο και τώρα το υιοθετεί, οι αντιμνημονιακοι έγιναν μνημονιακότεροι και οι μνημονικοί αντίστροφα αντιμνημονιακοί όπως ο κος Λοβέρδος... όλα αυτά είναι τελικά πολιτικοί παραλογισμοί.....

Δεν θέλουν να μας ακούσουν, μας μισούν και μας κυνηγούν.

Τον λόγο πήραν μέλη τα οποία εξέφρασαν την απορία τους για το που είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε τους βοήθησε το ΠΑΣΟΚ, βρήκαν δουλειά με το ΠΑΣΟΚ, διορίστηκαν, ειδικά στο χώρο της διοίκησης και της εκπαίδευσης! Αυτοί  θα έπρεπε να παραβρεθούν. Και ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βικέντιος έβγαλε την αγανάκτηση του για όλα αυτά τα πρωτοκλασάτα στελέχη που έρχονται από την Αθήνα και όταν τους χρειάζεσαι, όπως η κα Χριστοφιλοπούλου δεν βγαίνουν καν στο τηλέφωνο, ξέρουν όμως να κάνουν μεγάλα τραπέζια! Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ζουριδακης βλέπει στο ΠΑΣΟΚ ένα  σπίτι που έχει πιάσει φωτιά και το συνέδριο αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία, αλλιώς καιγόμαστε. Πρέπει να βγούμε στη κοινωνία με τα λάθη και τα καλά μας, να ξεκαθαρίσει το τοπίο, υπάρχουν κατά την άποψη του άξια και  ικανότατα στελέχη πρέπει όμως πρωτίστως να πετύχει αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας, να μειωθούν οι άνεργοι, να υπάρξει ανάπτυξη γιατί ο κόσμος πεινάει και να καταλάβουμε όλοι ότι οι καιροί όπου κυβερνούσαμε μόνοι μας τελείωσαν. Ήρθε η ώρα για συνεργασίες όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη! Και ας μην ξεχάσουμε πως πρέπει να μπει η νεολαία μπροστά! Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Ράπτης, τώρα ως υπεύθυνος ανασυγκρότησης στο δήμο Ελλομένου,  μοιράστηκε τις εμπειρίες του ως μέλος του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουν να μας ακούσουν, μας μισούν, ακούν ΠΑΣΟΚ και μας κυνηγούν, είπε,  θα αργήσουμε να σηκώσουμε κεφάλι, δημιουργήσαμε  ένα κράτος δημοσίων υπαλλήλων και αλισβερίσι σε προσωπικό επίπεδο.

Σπύρος Μαργέλης: Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το μνημόνιο αλλά ότι μας οδήγησε εκεί.

Ο άνθρωπος που φαίνεται πως έχει όραμα για την χώρα και έδωσε το στίγμα και την προοπτική για το αύριο του κόμματος είναι ο πρώην βουλευτής Σπύρος Μαργέλης. Έχοντας εμπειρία από πρώτο χέρι βέβαια όσον αφορά το μνημόνιο αλλά και τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα εξήγησε σε όλους, που εν μέρει εθελοτυφλούν,  ότι το  πρόβλημα της χώρας είναι πολύ πιο σύνθετο από ότι φανταζόμαστε. Το πρόβλημα δεν είναι το μνημόνιο, μακάρι να ήταν, θα το καταργούσαμε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι. Η κρίση πέρα από οικονομική είναι και πολιτισμική. Πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε τις νοοτροπίες, συμπεριφορές και λειτουργίες που διαμορφώσαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Ο κος Μαργέλης πιστεύει ότι  το μνημόνιο δεν είναι το πρόβλημα της χώρας, είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος. Είναι η κατάληξη, γιατί δημιουργήσαμε μια χώρα χωρίς παραγωγική βάση, μια χώρα με μια δημόσια διοίκηση η οποία δεν είναι αποτελεσματική και κοστίζει πολύ. Θα πρέπει να δούμε σοβαρά θέματα όπως την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, να αναπτύξουμε νέα σχέδια για το πως θα ζήσουμε από δω και πέρα. Μια χώρα δεν μπορεί αιώνια να δανείζεται για να ζήσει.  Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, έχουμε τεράστιες δυνατότητες. Έθεσε ένα σημαντικό θέμα, αυτό της θητείας των αιρετών,  δεν μπορεί κάποιος να είναι ισόβια Δήμαρχος, πρόεδρος  κλπ. Μόνο έτσι θα καταφέρει να μπει και νέο αίμα στην πολιτική. Χρειάζονται μεγάλες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, συνταγματικές μεταβολές για την ευθύνη περί υπουργών, για την  ασυλία των βουλευτών, για τις χρηματοδοτήσεις των  κομμάτων. Έδωσε έμφαση στην  παραγωγική βάση της χώρας, δεν είναι δυνατόν, είπε,  να εισάγουμε το 85 % του κρέατος που καταναλώνουμε. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει αυτάρκης όσο αφορά τα τρόφιμά της. Η χώρα μας θα μπορούσε να εξελιχθεί με τα χρόνια και να ότι γίνει ότι είναι  η Αραβία για τα πετρέλαια, να γίνει η Ελλάδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σε κάποιο διάστημα θα βγει από την κρίση, το ζήτημα είναι ότι αυτές οι κρίσεις δημιουργούν ανισότητες στην κοινωνία. Εμείς ως αριστερό κόμμα, προοδευτικό κόμμα, πρέπει να δούμε πως θα καλύψουμε αυτό το κενό. Εκεί είναι χρέος του ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνουμε με όλο αυτό το κόσμο που θα βγει πληγωμένος και μετά την κρίση πολύ φτωχότερος. Όταν θα έρθει η ανάπτυξη, που δεν θα είναι για όλους, τι θα δώσουμε σε αυτή την κοινωνία και στον κόσμο; Αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα μας...
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger