Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Πρωτόγνωρη προσέλευση και δυναμική στη 2η συνάντηση των περιοχών που συνδέονται με το Άκτιο, από την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λευκάδας




Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η 2η συνάντηση των φορέων που εκπροσωπούν όλες τις περιφερειακές ενότητες που συνδέονται με το αεροδρόμιο Ακτίου.
Η προκατάληψη του παρελθόντος δικαίως μας κάνει να είμαστε επιφυλακτικοί σε κάθε είδους ενέργειες συλλογικότητας και συνεργειών. Η πρωτοβουλία όμως του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του προέδρου κου Σ. Σκιαδαρέση επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η προκατάληψη του παρελθόντος δεν αποτελεί γνώμονα και στάση αντιμετώπισης αν δεν προσπαθήσεις. Μια πρωτοβουλία που  βρήκε την άμεση υποστήριξη του προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κο Γ. Γιαμά, που από κοινού έχουν αναλάβει την οργάνωση και το συντονισμό του εγχειρήματος.

Σε μια πρωτοφανή προσέλευση με περίπου 25 εκπροσώπους από όλους τους εμπλεκόμενους  τουριστικούς προορισμούς (Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Θεσπρωτία και Πρέβεζα που εκπροσωπούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια και τις ενώσεις ιδιωτικών τουριστικών φορέων) διαφάνηκε μέσα από όλες τις τοποθετήσεις ότι η συνέργεια αποτελεί μονόδρομο για την τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των οικονομικών   συνθηκών του τόπου.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε βάση συγκεκριμένης ατζέντας ξεκίνησε με την ενημέρωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κου Σκιαδαρέση αναφορικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επανέναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με την Αθήνα.
Εν συνέχεια συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν εν γένει τον τρόπο συνέργειας όλων των προορισμών και το οποίο ανέλυσε ο επιστημονικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Λευκάδας Γιάννης Μιχαηλίδης. Ο τρόπος και τα πρωταρχικά βήματα της συνέργειας αυτής έτυχαν ευρείας αποδοχής και υποστήριξης από όλους τους φορείς και αποφασίστηκαν οι επόμενες ενέργειες να κινηθούν σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά τις διαδικασίες για τη σύσταση ενός τουριστικού οργανισμού που θα μετέχουν όλοι οι φορείς. Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την από κοινού  στόχευση τουριστικών αγορών.  
Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις της προσπάθειας αυτής, αλλά αν μη τι άλλο η συνέργεια αυτή, που δυστυχώς έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια αρχίζει και αποκτά οντότητα.
Είχαμε πει ότι τέτοιες ενέργειες είναι πρωτόγνωρες όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά για όλη την Ελλάδα. Γεγονός που διαφάνηκε και από τις χαρακτηριστικές διατυπώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κου Γιάννη Γιαμά «σήμερα γράφεται ιστορία», του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη «μία τέτοια συνεργασία θα δώσει άλλη προοπτική στον τόπο μας» αλλά και του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας που εμμέσως έθιξε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αφυπνίσει πολλούς.
Είχαμε πει και θα το επαναλάβουμε, ότι η πρωτοβουλία ξεπερνάει τα ευρύτερα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης (περιλαμβάνει νομούς 3 Περιφερειών!)  και τον τοπικισμό που μόνο αρνητικά οφέλη έχει προσδώσει στην τουριστική μας ανάπτυξη.
Είχαμε ευχηθεί  στο τραίνο αυτό να ανεβούν όλοι οι προορισμοί και όλοι οι φορείς της Λευκάδας και μάλλον πιάνει τόπο η ευχή μας.
Πάνω από όλα όμως επιβεβαιώνεται ότι η στάση και η αντιμετώπιση των συνθηκών που βιώνουμε με εκφράσεις όπως «τίποτα δεν θα γίνει», «άδικος ο κόπος» κτλ. καταλύεται αν δεν προσπαθήσεις με επιμονή και υπομονή ! Αυτή εκτιμώ ότι είναι και η στρατηγική του Επιμελητηρίου Λευκάδας ή οποία όπως βλέπουμε καθημερινά αργά αλλά σταθερά δικαιώνετε.   



















































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger