Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Γεφυρες αθωότητας μέσα από Παιδικές Πινελιές.. Φωτο




Το 1989 στην πόλη Σιντζούκου του Τόκυο υπογράφτηκε η πράξη αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων Λευκάδας και Σιτζούκου.


 Συνδετικός κρίκος των δυο πόλεων είναι ο Λευκάδιος Χέρν.Κατόπιν της αδελφοποίησης και στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών των δυο πόλεων δύο χρόνια αργότερα  το 1991, καθιερώθηκε και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής (για παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 16 ετών). Η έκθεση γινόταν για πολλά χρόνια στην αίθουσα Τέχνης Θεόδωρου Στάμου όπου ένα μήνα εκτίθενται τα έργα των παιδιών από την Λευκάδα και τον επόμενο μήνα τα έργα των παιδιών από την πόλη Σιτζούκου  λόγω μεγάλης συμμετοχής τα τελευταία χρόνια τα έργα εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας δίπλα από την Πινακοθήκη. Αξιοσημείωτο γεγονός φέτος είναι ότι στην έκθεση υπάρχουν  ταυτόχρονα έργα Λευκαδίων τριών γενεών,  του αείμνηστου Δήμου Μαλακάση  ο οποίος είχε κάνει δώρο τον πίνακά του στην πινακοθήκη Λευκάδας, του Κωστα Μαλακάση και του 7χρονου γιού του Δήμου Μαλακάση.
Οι συμμετοχές των μαθητών της Λευκάδας φτάνουν κατά μέσο όρο τα 400 έργα το χρόνο και από αυτά επιλέγονται 50.Σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές απονέμεται ευχαριστήριο για τη συμμετοχή τους. Την Τετάρτη το απόγευμα το Πνευματικό κέντρο γέμισε από χαρούμενες φωνές παιδιών τα οποία το ευχαριστήθηκαν πολύ αν και στριμώχτηκαν αρκετά για να παραλάβουν δια χειρός του αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου  Αναστάσιου Γαζή το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής τους.Όλα τα έργα των παιδιών από τις φετινές ανταλλαγές των δυο πόλεων, είναι αναρτημένα και  η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του Πνευματικού Κέντρου, όχι μόνο λόγω του περιεχομένου, αλλά και του συμβολισμού που την περιβάλει.Όπως κάθε χρόνο  όλη η  διοργάνωση  από την δημιουργία της, μέχρι σήμερα, πραγματοποιείται από την  κυρία Θεοδώρα Γεωργάκη με την ενίσχυση και του Πνευματικού Κέντρου σε βαθμό που του επιτρέπεται λόγω των οικονομικών συγκυριών. Η αγαπημένη Θεοδώρα  λοιπόν όλων των παιδιών καλύπτεται με ένα σφιχταγγάλιασμα που της δίνεται απλόχερα από όλα τα παιδιά. 




















































Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger