Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο Αντιπεριφε​ρειάρχης Κέρκυρας Χ. Σκούρτης επισκέφθηκ​ε το κρουαζιερό​πλοιο MSC Fantasia





Ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Σκούρτης επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia

  Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού, Χρήστος Σκούρτης, αποδεχόμενος την πρόσκληση της εταιρίας MSC Cruises, επισκέφθηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia, το οποίο ελλιμενίσθηκε για λίγες ώρες στο λιμάνι της Κέρκυρας.


  Το κρουαζιερόπλοιο MSC Fantasia, με πλήρωμα 1500 άτομα, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 4.500 επιβάτες και θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια.
  Οι τοπικές αρχές περιηγήθηκαν στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου από τον Πλοίαρχο, ενώ ακολούθησε τελετή ανταλλαγής πλακετών.
  Μετά την επίσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
  «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια της Αδριατικής και της Μεσογείου και πραγματικά αποχωρούμε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από το κρουαζιερόπλοιο όσο και από τη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν».

Χρ. Σκούρτης: «Τα Ιόνια νησιά θα πρέπει να επενδύσουν και να στοχεύσουν με μεθοδικότητα και στρατηγικό προσανατολισμό στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού»

  «Τα Ιόνια νησιά», πρόσθεσε ο κ. Σκούρτης, «θα πρέπει να επενδύσουν και να στοχεύσουν με μεθοδικότητα και στρατηγικό προσανατολισμό στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και δη της κρουαζιέρας, που είναι ένας σημαντικός και προσοδοφόρος πόλος και άξονας του θαλάσσιου τουρισμού. Ο άλλος είναι το yachting  ο οποίος είναι εξίσου σημαντικός άξονας ανάπτυξης.
  Στο πλαίσιο αυτό η αιρετή Περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειάρχης, Σ. Σπύρου, χαρακτήρισε, ως έργο σημαία, τον προσήνεμο μόλο, την επέκταση της προβλήτας των κρουαζιέρων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ γίνονται ενέργειες και για την προβλήτα στη Ζάκυνθο.
  Πέραν τούτων, όμως, θα ωφελήσει τα μάλα τον τομέα της κρουαζιέρας, ο χαρακτηρισμός του λιμανιού της Κέρκυρας ως home port, κάτι που ετέθη και στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στο γραφείο του Περιφερειάρχη.
  Ευελπιστώ ότι οι ενέργειες και ο σχεδιασμός μας θα αποδώσουν άμεσα και θα επιτύχουμε να αναβαθμίσουμε τον  τομέα της κρουαζιέρας, που είναι αρκούντως προσοδοφόρος σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά περιόδους».


ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger