Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

H Χριστίνα Ωνάση


Ολος ο κόσμος νόμισε ότι τα είχε όλα. Ενα εισόδημα παρά πάνω απο ένα εκατομμύριo κάθε εβδομάδα, το μεγαλύτερο κότερο στον κόσμο που εφερνε το όνομά της, και μιά ζωή με τους πιο πλούσιους και σημαντικούς ανθρωπους της γης.
Όταν πέθανε η Χριστίνα Ωνάση, σε ηλικια μολις 37 χρονών, όλος ο κόσμος έμεινε άναυδος. Αλλά εκείνοι που την ήξεραν δεν ήταν καθόλου ξαφνιασμένοι. Ούτε πλούτος αμέτρητος δεν τη βοήθησε να τα βγάλει πέρα ​​με τη συναισθηματική αγωνία που την κυρίευε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή της.

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη. Οι γονείς της ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, o πιο πλούσιος άντρας της γης τότε, και η γυναίκα του, η Αθηνά. Οι οικογένεια Ωνάση είχε σπίτια στo Παρίσι, στην Ελλάδα και στη Νέα Υόρκη, και όλος ο κόσμος ήξερε οτι ήταν πολύ πονετική και ότι είχε μεγάλη επιρροή.
Τα παιδικά χρόνια της Χριστίνας τη δεκαετία του '60 τα σημάδεψε η πικρή εμπειρία του διαζυγίου των γονιών της. ?Το 1968, ο πατέρας της παντρεύτηκε την Τζάκελιν Κένεντη  τη χήρα του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντη. Η μητέρα της Χριστίνας παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο, που ήταν μεγάλος αντίζηλος του Αριστοτέλη.
Τον ίδιο καιρό που η εφημερίδες έγραψαν για το γάμο της μητέρας της, η Χριστίνα παντρεύτηκε έναν άνδρα 27 χρόνια πιο μεγαλύτερό της. Εκείνη ήταν μόλις 20 χρόνων, και ο γάμος κράτησε 9 μήνες.
H Χριστίνα επιθυμούσε να έχει δική της ταυτότητα και αποδοχή απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γι’ αυτό άρχισε να δουλεύει για τον πατέρα της στο Μονακό. Η Χριστίνα αποδείχτηκε ανεξάρτητη, έξυπνη και ικανή επιχειρηματίας που διαχειριζόταν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα.
Πολλοί άνθρωποι νόμισαν πως ήταν γεννημένη για τη δουλειά της, εφόσον ανέλαβε εύκολα τις επιχειρησιακές και κοινωνικές υποχρεώσεις του πατέρα της. Στην αρχή της δεκαετίας του ‘70, η αρρώστια και ο θάνατος πλήττει την οικογένεια Ωνάση. Τo 1973, ο αδερφός της Χριστίνας, ο Αλέξανδρος, πέθανε σε πτήση με το αεροπλάνο του. Η μητέρα της, η Αθηνά, πέθανε τον επόμενο χρόνο από αρρώστια, και ο πατέρας της, ο Αριστοτέλης, πέθανε το Μάρτη 1975.
Παρά τη συνεχή επιτυχία της στον επιχειρησιακό χώρο, η ιδιωτική ζωή της Χριστίνας ποτέ δεν ήταν ικανοποιητική. Ακουγόταν ότι η Χριστίνα χρησιμοποιούσε πολλές ουσίες. Στη ζωή της παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές, χωρίς να μείνει με κανέναν άντρα πάνω από 2 χρόνια.
Τo 1985: Η Χριστίνα και ο τέταρτος άντρας της απέκτησαν ένα κορίτσι, την Αθηνά. Η Χριστίνα πήρε διαζύγιο από τον Τιέρι λίγο μετά, αλλά τουλάχιστον θα έχει την κόρη της για πάντα. Ήτανε αποφασισμένη για να δημιουργήσει γι’ αυτήν μια ατμόσφαιρα σταθερότητας που δεν την είχε στη δική της ζωή. Λάτρευε την Αθηνά πάρα πολύ, γιατί είχε τελικά κάποιον που αγαπούσε και που την αγαπούσε πίσω.
Τo 1988: Η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της φίλης της στην Αργεντινή. Ο θάνατός της ήταν  "καρδιακή προσβολή", αποτέλεσμα πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών. Κανένας δεν μπόρεσε να πιστέψει πως ένας άνθρωπος που είχε τέτοιο αφάνταστο πλούτο μπόρεσε πέθανε τόσο τραγικά και μοναχικός. Η Χριστίνα Ωνάση κηδεύτηκε στo Σκορπιό, δίπλα στον πατέρα της και τον αδερφό της. 
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger