Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ


Ο Θοδωρής Σολδάτος, ένα από τα πενήντα  στελέχη της ΝΔ που υπέγραψε την υποψηφιότητα Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος το 2009. Κι όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μην διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έδινε εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας  λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η διαγραφή του.
Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν περίμενε ότι ο Θοδωρής Σολδάτος θα ψήφιζε παρών στα δύο Υπουργεία  στο ψήφισμα του προϋπολογισμού το Σάββατο βράδυ στη βουλή. Τους λόγους που ψήφισε «παρών» εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο διαγραφείς από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Σολδάτος.

 

"Το “παρών” που έδωσα στις δαπάνες των δύο Υπουργείων, συμβολίζει την ανάγκη ιδιαίτερου αγκαλιάσματος από την πολιτεία, εκείνων των κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Το “παρών” στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συμβολίζει την ανάγκη αρωγής στο μεγάλο αριθμό «μικρομεσαίων» επιχειρηματιών που βρίσκεται στο κόκκινο και δανείζεται από τοκογλύφους, αφού οι τράπεζες έχουν κατεβάσει σ’ αυτούς ρολά. Στον αέρα βρίσκεται ακόμη και η μόνη κατοικία ορισμένων, αφού το ζήτημα μετατίθεται, χωρίς να αντιμετωπίζεται οριστικά.
Θα αφήσουμε το Σάιλοκ του Σαίξπηρ, να αξιώνει κομμάτια από το σώμα τους;
Το “παρών” στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, συμβολίζει την ανάγκη συμπαράστασης στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους γήρατος του ΟΓΑ πατέρες μας, από τους οποίους περικόπτεται το 15% από τα 5.000 ευρώ που παίρνουν ετησίως.
Ο Αινείας όμως μετά τον πόλεμο της Τροίας, αντί για χρυσάφι, επέλεξε να πάρει στους ώμους του τον γέροντα και ανήμπορο πατέρα του, τον Αγχίση, και να τον μεταφέρει έξω από την πόλη.
Η θετική μου, τέλος, ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό του 2013, δηλώνει την εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου στην προσπάθεια που καταβάλλουν ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση, ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα και να επανέλθει σε συνθήκες ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και υπερηφάνειας, παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας".
Σε συνέντευξή του που έδωσε στην zougla.gr είπε: «Εγώ δεν βγήκα σε κάποιο μεγάλο κανάλι αυτές τις μέρες. Θέλησα να πω μόνο δυο λόγια στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του νησιού (σ.σ. Λευκάδα) μου και τίποτα περισσότερο. Αισθάνομαι σαν να είμαι μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ ψήφισα και το Μεσοπρόθεσμο και τον Προϋπολογισμό, έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, ίσως ο κόσμος να μην κατάλαβε ότι δήλωσα “παρών” μόνο στα έξοδα δύο υπουργείων», είπε ο Λευκαδίτης βουλευτής.
«Ο κόσμος μπορεί να μην κατάλαβε, δεν κατάλαβε και ο αρχηγός σας; Γι’ αυτό λοιπόν σας διέγραψε, γιατί δεν κατάλαβε τι ψηφίσατε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος τον Θόδωρο Σολδάτο.
«Όχι, μια χαρά κατάλαβε ο Σαμαράς. Εγώ άλλωστε, ήμουν έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα. Εγώ πιστεύω πως διέγραψε για να προφυλαχθεί από τη διαφοροποίηση. Θα του είπαν “μην αφήσουμε τη διαφοροποίηση έτσι ατιμώρητη, γιατί μετά θα δούμε κι άλλους ‘ήρωες’ ” στο προσκήνιο», είπε ακόμη ο βουλευτής δικαιολογώντας την αστραπιαία απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τον διαγράψει λίγο μετά την ονομαστική ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger