Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ομολογία του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»



ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαρία Νταλιάνη

Θα προχωρήσουμε με όσους «είναι έτοιμοι», ήταν η αιχμηρή απάντηση κύκλων της Κουμουνδούρου στη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». Δήλωση-ομολογία για την κατάσταση του κόμματος, η οποία προκάλεσε με τη σειρά της μπαράζ τοποθετήσεων από κορυφαία στελέχη που προσπάθησαν να κλείσουν το θέμα.

Η δήλωση, την οποία εκ των υστέρων επιχείρησε να μαζέψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έφερε στην επιφάνεια αυτό που όλες οι πλευρές προσπαθούσαν να κρατήσουν «εκτός κάδρου» μετά το πανηγυρικό αποτέλεσμα των εκλογών: τη σύγκρουση μεταξύ ευρωπαϊστών - ευρωσκεπτικιστών, με τους δεύτερους - στους οποίους ποτέ δεν έκρυψε ότι ανήκει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης - να τραβάνε το κόμμα προς τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ που μιλούν για Ελλάδα εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τους πρώτους να προβάλλουν τη φιλοευρωπαϊκή εικόνα του κόμματος και να δηλώνουν «έτοιμοι να κυβερνήσουν» και να επαναδιαπραγματευτούν τη δανειακή σύμβαση.
Ενδεικτική της σοβαρότητας του θέματος ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιχείρησε να κλείσει άμεσα το θέμα προκειμένου να μη δοθούν περιθώρια για επέκταση της φωτιάς στο εσωτερικό. «Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο, ενώ επανέλαβε ότι «η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει».
Την ίδια στιγμή, κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού που στηρίζουν τις επιλογές της πλειοψηφίας, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης και η βουλευτής Ρένα Δούρου, τοποθετήθηκαν αμέσως «απέναντι» στην άποψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ ακόμα και στελέχη του Αριστερού Ρεύματος - στο οποίο ανήκει και ο κ. Λαφαζάνης -, όπως ο Δημήτρης Στρατούλης, έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «έτοιμος» να κυβερνήσει.
Εν τω μεταξύ, η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη (Αnt1), ο οποίος παραδέχτηκε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» για να προσθέσει αυθόρμητα «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο», έφερε στην επιφάνεια μνήμες από τη δήλωση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος στον ίδιο τόνο είχε καλέσει προεκλογικά τον διάδοχό του «να πει την αλήθεια στον λαό, ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη δραχμή».


tanea.gr

Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger