Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Φάτε κόσμε ...ψάρια



Φάτε μάτια ψάρια; OXI
Στην Αμφιλοχία ο καλός θεούλης φροντίζει μερικές φορές το χρόνο να μας δίνει...ψάρια.
Ξεκίνησε σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σχεδόν το φαινόμενο του "μπαταρίσματος" της θάλασσας.



Αρκετές φορές το χρόνο και απροειδοποίητα ο κόλπος της Αμφιλοχίας λόγω κάποιου φυσικού φαινόμένου βγάζει τα ψάρια στο αφρό ζαλισμένα.
Ολων των ειδών τα ψάρια που εκείνη τη στιγμή θα βρεθούν στον κόλπο.
Τσιπούρες,σαργούς,γαρίδες,γλώσσες κ.λ.π.
Ετσι και σήμερα έφερε μουρμούρια. Απο χθές το βράδυ η θάλασσα μας σέρβιρε ψάρια και εμείς ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση ,με μια απόχη στο χέρι και ένα καλάθι ή μια σακούλα πήραμε το...δώρο μας.
Το φαινόμενο αυτό βέβαια αν το ερμηνεύσει κάποιος απο την πλευρά της επιστήμης (και μιλάω εδώ ως τεχνολόγος ιχθυολόγος) δεν είναι καλό για το θαλάσσιο ζωικό βασίλειο γιατί κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτό.
Πολλές οι ερμηνείες που έχουν ακουστεί όπως παραδειγμα τος χάριν ότι οι αναθυμιάσεις απο ανενεργό ηφαίστειο στην μέση του κόλπου αναβλύζοντας θειάφι που μειώνει το οξυγόνο και προκαλούν αυτό το φαινόμενο,όπως και άλλες ερμηνείες κατά καιρούς.
Σημασία πάντως έχει αυτό το καιρό ότι η φύση τον δύσκολο αυτό χειμώνα για τον κόσμο κάνει το καθήκον της πρώτο απο πλευράς κρύου που ακόμα δεν μας επισκέφθηκε όσο και απο πλευράς τροφής που κάνει ότι μπορεί για να σταθεί δίπλα μας.

http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger