Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Εμπλοκή Λευκαδιτών στα επεισόδια στην Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά...


vagionitis

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της σελίδας kefaloniapress.gr στα επεισόδια στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γεράσιμου Βαγιωνίτη και ενός λιμενικού, εμπλέκονται Λευκαδίτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς, χωρίς όμως να κατονομάζει επακριβώς, με την οποία καταδικάζει την «αποκρουστική και πρωτοφανή δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γεράσιμου Βαγιωνίτη, όπως και εις βάρος του οργάνου του Λιμενικού Σώματος» από «ομάδα ξενόφερτων “μπράβων”, οι οποίοι ενήργησαν κατά παραγγελία προσώπου το οποίο ισχυρίζεται ότι είχε δικαιώματα επί πλωτής εξέδρας που φυλασσόταν στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας».
Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς για τα συμβάντα έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αργοστόλι 12/9/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει μετά βδελυγμίας την θρασύδειλη, αποκρουστική και πρωτοφανή δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γεράσιμου Βαγιωνίτη, όπως και εις βάρος του οργάνου του Λιμενικού Σώματος από ομάδα ξενόφερτων “μπράβων”, οι οποίοι ενήργησαν κατά παραγγελία προσώπου το οποίο ισχυρίζεται ότι είχε δικαιώματα επί πλωτής εξέδρας που φυλασσόταν στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.
Διευκρινίζουμε πως βάσει δικαστικής απόφασης ο Δήμος Κεφαλλονιάς ήταν μεσεγγυούχος (“φύλακας”) της επίμαχης πλωτής εξέδρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγιωνίτης ήταν στο χώρο ακριβώς για να τοποθετήσει την πλωτή εξέδρα στην προκυμαία για να προφυλαχθεί από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επίκεινται σύμφωνα με τα δελτία της ΕΜΥ.
Αναμένουμε από τις αρχές δίωξης να προβούν άμεσα σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες, όπως και από την Δικαιοσύνη να ενεργήσει παραδειγματικά.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν θα αφήσει αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα να περάσουν “επιδερμικά” και εκφράζουμε ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή μας, τόσο στο τραυματισμένο όργανο του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον τραυματισμένο Αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς Γεράσιμο Βαγιωνίτη, ο οποίος όντας πατέρας 2 παιδιών με αυταπάρνηση επιχείρησε να προστατεύσει την νομιμότητα.
Από το Γραφείο Τύπου
Η σελίδα αναφέρεται και σε περιγραφές αναγνωστών που ήταν παρόντες στο επεισόδιο:
12/09/2012
Σημεία και τέρατα στην Αγία Ευφημία!! Ηρθαν Λευκαδίτες και άρχισαν τις μπουνιές τον Αντιδήμαρχο για μια εξέδρα!!Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβηκε σήμερα στην Αγία Ευφημία. Πριν λίγη ώρα κατά τις 6.30 μμ εμφανίστηκε στο Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας μια ομάδα από την Λευκάδα και άρχισαν να διαπληκτίζονται με ανθρώπους του Δήμου για τις εξέδρες που είναι στο λιμάνι, ότι είναι δικές τους.Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ταυτόχρονα με την έφοδό τους εμφανίστηκε και φωτογράφος και άρχιζε να φωτογραφίζει τα συμβάντα.Επσε ξύλο άγριο, κτυπήθηκε ο αντιδήμαρχος Πυλάρου, κτυπήθηκαν εργάτες και μάλλον κάποιος έσπασε το πόδι του.
Μετά τον καυγά οι Λευκαδίτες μπήκαν σε σκάφος και εξαφανίστηκαν. Τους αναζητάει το λιμενικό βέβαια και όλη η αστυνομική δύναμη της περιοχής.
Ομάδα Λευκαδιτών ήρθε με γερανό να πάρουν την εξέδρα. Οι εργάτες του Δήμου αντέδρασαν στην ξαφνική έφοδο, ήρθαν στα χέρια με τους Λευκαδίτες, έτρεξε βέβαια και ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Βαγιωνίτης, δέχτηκε επίθεση. Ενας Λιμενικός είναι στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι αλλά και ο αντιδήμαρχος βρίσκεται στο νοσοκομείο γιατί έχει τραυματιστεί και αυτός.ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Ηταν οργανωμένη η επίθεση. Αυτοί που ήρθαν απο Λευκάδα έμοιαζαν με «φουσκωτούς», χτυπούσαν επαγγελματικά. Πολύ περίεργα πράγματα. Εφεραν και δικό τους φωτογράφο. Μια κοπέλα ξεφύτρωσε απο το πουθενά και φωτογράφιζε. Πως ήξερε για την επίθεση??
Α.
Ο Δήμος είχε πάρει τις εξέδρες των υδροπλάνων από το Αργοστόλι και τις έβαλε στην Αγία Ευφημία. Όμως οι εξέδρες είναι ιδιοκτησία της εταιρίας που θα έφερνε τα υδροπλάνα και εκπροσωπείται από επιχειρηματία της Λευκάδας.Ο επιχειρηματίας έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα για την παράνομη μετακίνηση της εξέδρας και δικαιώθηκε. Με απόφαση του εισαγγελέα οι εξέδρες βγήκαν έξω από το νερό. Σήμερα το απόγευμα πιθανολογείται ότι ήρθαν οι Λευκαδίτες για να πάρουν το αίμα τους πίσω και να δώσουν ένα μάθημα στον Αντιδήμαρχο. Κατέφθασε λοιπόν ένα φουσκωτό σκάφος με 2-3 άτομα σε στυλ «μπράβων» και ένας φωτογράφος.
Πήγαν στην περιοχή που ήταν οι εξέδρες, φώναξαν τον Αντιδήμαρχο, το λιμενικό ήταν ήδη εκεί, και ξαφνικά οι γύρω καταστηματάρχες άκουσαν φωνές, είδαν να χτυπάνε τον αντιδήμαρχο, τον πέταξαν στην θάλασσα και με ένα ξύλο δεν τον άφηναν να βγει από το νερό. Είχε ενεπλακεί πια και το Λιμενικό στον καυγά για να γλυτώσει τον Αντιδήμαρχο και έγινε το Φανάρι (η περιοχή εκεί) Ελ Πάσο!
K.
Δεν είναι τα γεγονότα όπως τα περιγράφει ο Κ.Ο Αντιδήμαρχος θα έβγαζε σήμερα την εξέδρα λόγω της κακοκαιρίας που περιμένουμε να μην καταστραφεί. Η εξέδρα ειχε βγει έξω απο την θάλασσα.
Από το πουθενά εμφανίστηκε το φουσκωτό. Η φωτογράφος είχε έρθει στο χωριό μισή ώρα πριν τα γεγονότα. Τα έχει βιντεοσκοπήσει μάλιστα. Ηταν σκηνοθετημένο. Αυτός που χτύπαγε τον Βαγιωνίτη τον έβριζε κοιτώντας την κάμερα. Σαν αν έλεγε αυτά που έπρεπε να πει. Απίστευτα γεγονότα. Εχουμε μείνει ολοι άναυδοι!
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει για τα γεγονότα:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Αντιδημάρχου Κεφαλληνίας
Μεσημβρινές ώρες χθες, βαθμοφόροι της Λιμενικής Αρχής Σάμης, μετέβησαν στην περιοχή Αγίας Ευφημίας, όπου ο Δήμος Κεφαλληνίας θα ανέλκυε μια πλωτή εξέδρα, για την οποία έχει οριστεί με δικαστική απόφαση μεσεγγυούχος, την κυριότητα της οποίας διεκδικεί επίσης επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, εμφανίστηκε φουσκωτό σκάφος με τον ανωτέρω επιχειρηματία και άλλους τέσσερις (04) επιβαίνοντες. Οι δύο (02) εκ των επιβαινόντων αφού αποβιβάστηκαν, κινήθηκαν απειλητικά εξυβρίζοντας και απειλώντας τους εργάτες και τα Λιμενικά όργανα, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες.
Οι ανωτέρω βαθμοφόροι προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του ενός, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Κεφαλληνίας, από το οποίο εξήλθε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Μετά το τέλος της συμπλοκής οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο σκάφος και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.
Πηγή: kefaloniapress.gr – Φώτο: Εφημερίδα Κεφαλονιά via www.kefalonitikanea.gr
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger