Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ TOY ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
Η Φωτό Μου

ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ TOY ΗΛΙΑ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΗ
http: //elgeorgakis. blogspot. gr/
Το μοναδικό ''επίτευγμα' του μνημονίου ειναι να εχει βυθίσει τη χωρα στην ύφεση, στη φτώχεια, στην ανεργία, στη κατάθλιψη, στην απελπισία και στις αυτοκτονίες. Η χώρα χρεοκόπησε, τα νοικοκυριά 'αναστενάζουν' απο την οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία και την ανελέητη φοροεπιδρομή και κανείς δεν βλέπει φως στο τούνελ.
Χάθηκαν τα χαμόγελα, χάθηκαν οι παρέες, όλοι κυκλοφορούν με σκυμμένο το κεφάλι. Επιχειρήσεις κλείνουν, τα σπίτια αναστενάζουν απο την οικονομική ανέχεια, τους ανέργους αλλα και την πρωτοφανή εγκληματικότητα. Και η ελπίδα -που πάντα πεθαίνει τελευταία -φαίνεται οτι μας... άφησε χρόνους. Και ας μην ότι οι περισσότεροι ελληνες ειναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες. Ποιός να ελπίζει και σε τι να ελπίζει;;; Η τρόικα ξανάρχεται απαιτώντας νέα σκληρά μέτρα και η περίφημη ανάπτυξη αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Ειναι πασιφανές οτι συντελείται ενα ειδεχθές έγκλημα κατα της χώρας, του λαού και κυρίως κατα των παιδιών μας. Απο τη σημερινή νεολαία στερείται η ελπίδα, η προοπτική και το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Και για να δούμε τα εγκλήματα του μνημονίου(το οποίο οχι μας έσωσε απο την κρίση αλλα μας βουλιαξε στα τάρταρα) ειναι χαρακτηριστικά τα παρακάτω στοιχεία (σσ στο 6.2 % κυμάνθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012):
1: O συντάξεις και τα εφάπαξ εχουν μειωθεί εως και 40% ενω κατά 50% έχει μειωθεί το μέσο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, δηλαδή αυτό που απομένει μετά τους φόρους και τις μειώσεις των μισθών, σε σχέση με το 2009. Το Μνημόνιο προβλέπει πρόσθετη μείωση 15% για τη διετία 2012 - 2014, κάτι που συνεπάγεται νέες μειώσεις μισθών ενω έρχονται και νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του δημοσιου(πχ στρατιωτικοί, αστυνομικοί, γιατροί κα). Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, οι συντάξεις για περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους τα τελευταία δύο χρόνια με την εφαρμογή των Μνημονίων μειώθηκαν έως και 40%. Αναλυτικότερα, το 40% των συνταξιούχων (περίπου 1.000.000) είχε μείωση με την κατάργηση του δώρου και των επιδομάτων, το 35% των συνταξιούχων έχασε το 10%, άλλοι 625.000 συνταξιούχοι είχαν μείωση που άγγιξε το 40% και αφορούσε κυρίως όσους έπαιρναν συντάξεις από 2.000 ευρώ και άνω ή το ποσό της σύνταξής τους ήταν πάνω από 1.000 ευρώ, αλλά η ηλικία τους μικρότερη των 55 ετών.
2: Οι άνεργοι το 2012 θα φθάσουν τα 1.400.000 άτομα. Ο ενας στους δύο νέους ειναι άνεργος. Σε κάθε σπίτι πλέον υπάρχει και ενας άνεργος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα στη χώρα. Και δυστυχώς δεν υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές.
3: Σε 400.000 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικο τομέα που δεν έχουν πάρει κανονικά το μισθό τους για παραπάνω από ένα μήνα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις χρωστάνε μισθούς τριών ή και περισσότερων μηνών! Μειώσεις μισθών και απλήρωτοι εργαζόμενοι συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας. Κατα το ΣΕΠΕ(επιθεωρητές εργασίας) μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του. Πρόκειται για το πρώτο πεντάμηνο κι αφορά γύρω στις 115.000 εργαζόμενους», για το υπόλοιπο 94%, έχει επέλθει γενικότερη μείωση της τάξης του 14% από το 2009-2011. Περίπου 120-150.000 επιχειρήσεις οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών και αυτό ανταποκρίνεται σε 300- 500.000 εργαζόμενους.
4. Εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα καλούνται σε νέα σκληρή και άδικη φοροαφαίμαξη και θα το διαπιστώσουν όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι!. Πιο συγκεκριμένα το επόμενο διάστημα περιμένουμε:
- Το ΕΤΑΚ του 2009 το οποίο έχει καθυστερήσει και είναι ήδη έτοιμο.
- Ο ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) του 2010.
- Ο ΦΑΠ του 2011.
- Με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πληρώσουμε σε 5 δόσεις το τέλος ακινητης περιουσίας του 2012.
- Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία είναι κλιμακωτή από 1% με και 4% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.
- Θα έχουμε και αύξηση του φόρου εισοδήματος που θα προέλθει τόσο από τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία έχουν αύξηση 100% και θα υπάρχει και προκαταβολή στους φορολογούμενους, απο τη μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000 ευρω στις 5.000 ευρω καθώς επίσης και από τη μείωση των φοροαπαλλαγών που από 20% που ήταν έπεσαν στο 10% για το 2011. Υπάρχει όμως και η μείωση των κλιμακίων στα χαμηλά εισοδήματα που θα τους επιβαρύνει ακόμη περισσότερο ενώ υπάρχει και η κατάργηση του μπόνους του 10% όσον αφορά στις αποδείξεις που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι
- Επιπλέον, όσον αφορά στις επιχειρήσεις υπάρχει το τέλος επιτηδεύματος το οποίο είναι 500 ευρώ για κάθε επιχείρηση ή ελεύθερο επαγγελματία και 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα το οποίο αυτός διατηρεί.
- Η έκτακτη εισφορά που αφορά στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα σκάφη και τις πισίνες.
5. Τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν και κάθε μήνα με το 'ζόρι' βρισκουν κονδύλια για την καταβολή των συντάξεων. Ειναι χαρακτηριστική η παρακάτω ζοφερή εικόνα -σε 9 σημεία-που παρουσιάζει το ΙΚΑ, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χωρας.:
-Τα έσοδα του ΙΚΑ το α΄ τετράμηνο του 2012 ήταν 2.158.801.948 ευρώ, μειωμένα κατά 14,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2011. Εκτιμάται ότι για όλο το 2012 το σύνολο των εσόδων του ΙΚΑ θα ανέλθει στα 6.135.542.383 ευρώ έναντι 8.909.424,621 του έτους 2011.
- Αυξάνονται οι οφειλές του ΙΚΑ προς τρίτους (ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργ. Εστία, ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΠΟΚΑ). Έως τις 30/4/2012 το σύνολο των οφειλών ανέρχονταν στα 7.578.997.786 ευρώ.
- Αυξάνεται, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, η δαπάνη για πληρωμές συντάξεων. Το 2012 θα πρέπει να πληρωθούν 11,08 δις ευρώ σε 1.205.000 συνταξιούχους ενώ το 2011 είχαν χρειαστεί 10,850 δις ευρώ για την καταβολή συντάξεων σε 1.168.730 συνταξιούχους. Ζητείται 1,403 δις ευρώ για να πληρωθούν κανονικά οι συντάξεις έως το τέλος του 2012.
- Το έλλειμμα του κλάδου ασθένειας σε είδος ήταν στις 31/12/2011 στα 13.394.867.479 ευρώ
- Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος, η ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 30% ενώ μια στις δύο επιχειρήσεις απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό.
- Η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαπαλλαγή και η εισφοροαποφυγή στο ΙΚΑ αγγίζουν τα 6 δις ευρώ σε ετήσια βάση.
- Κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.
- Η αδυναμία είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών φθάνει τα 6,7 δις ευρώ.
- Παρατηρείται καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων που φθάνει και τους 18 μήνες με διαδοχική ασφάλιση, ενώ ιδιαίτερα προβληματική είναι η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger