Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Δέκα τομείς συνεργασίας πρότεινε ο Hans – Joachim Fuchtel στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων



Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Κέρκυρα, η σύσκεψη με θέμα την Ελληνο – Γερμανική Συνέλευση και την πρόταση για ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Περιφέρειας της Βαλτικής.
Την πρόταση κατέθεσε στον Περιφερειάρχη, Σπυρίδωνα Σπύρου, ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και Εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, για θέματα τεχνογνωσίας σε σχέση με την Ελλάδα, Hans – Joachim Fuchtel, ο οποίος την παρουσίασε σήμερα και εκτενώς στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.
Ο κ. Φούχτελ, εκτός της παρουσίασης της δικής του πρότασης, είχε την ευκαιρία -κατά τη διάρκεια της σύσκεψης- να ακούσει τις απόψεις τόσο του Περιφερειάρχη αλλά και των προσκεκλημένων, να τοποθετηθεί επ’ αυτών και να διαμορφώσει τις τελικές του προτάσεις με βάση τις τοποθετήσεις που έγιναν.
Τα 10 σημεία συνεργασίας που προτάθηκαν
1. Συνεργασία Επιμελητηρίων και Μικρών Επιχειρήσεων
2. Ανταλλαγή στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.
3. Τουρισμός
4. Επέκταση τουριστικής περιόδου, με προσέλκυση ειδικών κατηγοριών τουριστών (συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, κλπ.) που θα κάνουν διακοπές το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.
5. Ιχθυοτροφεία
6. Προσέλκυση τουριστών κρουαζιερόπλοιων για διακοπές στα νησιά.
7. Στόχευση στο δυναμικό των ταξιτζήδων που, με κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση, θα κάνουν περιηγήσεις.
8. Διαχείριση απορριμμάτων (σύγχρονοι μέθοδοι).
9. Κατάρτιση διοικητικών υπαλλήλων.
10. Άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων για ενισχυμένη ανταλλαγή, μέσω ενός προγράμματος από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Τα 10 σημεία συνεργασίας θα συμπεριληφθούν σε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας και θα σταλούν προς εξέταση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σε μια από τις Περιφέρειες της Βαλτικής που θα επιλεγεί και που θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με την Περιφέρειά μας, καθώς και την προθυμία συνεργασίας.
Γενικός στόχος, μέσω των συνεργασιών αυτών, είναι:
  • Παρακίνηση για επενδύσεις
  • Ανταγωνιστική τεχνογνωσία
  • Περισσότερες ευκαιρίες
  • Μεγαλύτερη εγγύτητα.
Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου θα είναι οι αμοιβαίες επισκέψεις τεχνητών, επιχειρηματικά ταξίδια αλλά και ταξίδια πολιτών.
Η στρατηγική για την υλοποίηση των στόχων θα είναι η αποστολή εμπειρογνωμόνων, η επαγγελματική κατάρτιση και η επιμόρφωση, καθώς και οικονομικές επαφές (π.χ. μέσω του εμπορίου).
Το δομοστοιχείο «Τουρισμός»
Στον τομέα «Τουρισμός», που κρίνεται και ο βασικότερος, δομείται ένα πλαίσιο που συμπεριλαμβάνει τις Φιλαρμονικές (ως πρεσβευτές), ανάπτυξη τουριστικών προορισμών (θαλάσσιος τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, ποδηλατο-τουρισμός, πράσινος τουρισμός κλπ.), ανταλλαγή προσωπικού με στόχο την επιμόρφωση, μαθήματα ξένων γλωσσών κλπ.
Στη σύσκεψη, εκτός του Περιφερειάρχη και του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, συμμετείχαν, επίσης:
Οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, Λευκάδας, Θοδωρής Βερύκιος, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Γιάννης Μαλακάσης, οι Αντιδήμαρχοι Κέρκυρας, Ερωτόκριτος Καρύδης και Σπύρος Μωραϊτης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης (ο οποίος εκπροσώπησε και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς) και Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσσης, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων και Περιφερειακός Σύμβουλος, Βασίλης Κοντός, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Π.Ι.Ν., Πέτρος Οικονόμου, ο Dr Michael Wimmer και κ. Mona Sinno από το Γραφείο Συνεργασίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Κέρκυρα, Κώστας Γισδάκης.
Προσφώνηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, κατά την έναρξη εργασιών συνεργασίας με τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Φούχτελ
Κύριε Υπουργέ,
Με χαρά αποδέχτηκα την επιθυμία σας να έλθετε στη φιλόξενη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και σας καλωσορίζω.
Σας υποδεχόμαστε ως φίλο αλλά και ως εταίρο της μεγάλης οικογένειας της Ευρώπης, στην οποία όλοι ανήκουμε και που όλοι επιθυμούμε να παραμείνει ενωμένη και ισχυρή, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της Τουριστικής Έκθεσης στο Βερολίνο, στην προσπάθειά μας να προβάλουμε τα τουριστικά όμορφα νησιά μας.
Τότε, μας είχατε διαβεβαιώσει, ότι το ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης είναι δεδομένο, προκειμένου η Ελλάδα και τα νησιά μας, να παραμείνουν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες.
Επίσης, συναντηθήκαμε ξανά όταν μας επισκεφθήκατε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, στην Αθήνα.
Σε αυτή τη συνάντηση, μας είχατε περιγράψει ένα πλαίσιο συνεργασίας Περιφερειών της Γερμανίας με Περιφέρειες της Ελλάδας, σε διάφορους τομείς.
Σπ. Σπύρου: «Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, πολιτική, συστημική»
Είμαι βέβαιος, κύριε Υπουργέ, ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, γνωρίσατε και εσείς από κοντά τον Ελληνικό λαό. Όχι αυτόν που, απαξιωτικά, κατά καιρούς, περιγράφουν κάποιοι αλλά έναν λαό με πολύ μεγάλη ιστορία, που γέννησε και πιστεύει στη Δημοκρατία, που έκανε τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες και έδωσε το όνομα στη σημερινή Ευρώπη.
Μήπως, αλήθεια, η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα έμοιαζε με παιδί χωρίς ληξιαρχική πράξη γέννησης;
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω και αυτό που είχε πει ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και διανοούμενος, Φρειδερίκος Νίτσε: «Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου Πολιτισμού». Δεν μπορεί να υπάρξει το Ευρωπαϊκό άρμα χωρίς τους ηνιόχους του!
Θα μου πείτε, γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι μας επισκέπτεστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό λαό, όπου τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια, αποτέλεσμα μιας κρίσης που ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας.
Η κρίση αυτή ξεκίνησε από αλλού και αποτελεί μια παράμετρο ενός γενικότερου προβλήματος κρίσης, αρχών και αξιών, που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη.
Στην αρχή τρομάξαμε, γιατί νομίσαμε ότι είμαστε μόνο εμείς ο αδύναμος κρίκος αυτής της κρίσης, αλλά αποδείχτηκε στην πορεία, ότι ήταν και άλλες χώρες αδύναμες και ευάλωτες, αυτές που αποκαλούνται χώρες του ελλειμματικού Ευρωπαϊκού νότου.
Άρχισε, λοιπόν, να γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα ήταν και είναι Ευρωπαϊκό και όχι απλώς οικονομικό αλλά βαθειά πολιτικό και εν πολλοίς, συστημικό και ανέδειξε το θεσμικό έλλειμμα που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε
Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η αντοχή των αδυνάτων και δείξαμε ότι αντέχουμε και γίναμε, άλλη μία φορά, όπως είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «πυξίδα» που αφύπνισε συνειδήσεις.
Είμαστε, ασφαλώς, υπεύθυνοι για τις δικές μας παραλείψεις και αστοχίες αλλά γίναμε και θύματα ανεξέλεγκτων απρόσωπων καιροσκόπων.
Έτσι ήλθε η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, που ως θεραπεία δημιούργησε ασφυξία σε ολόκληρο το λαό, ύφεση, φτώχεια και ανεργία.
Όλοι αντιλαμβάνονται, πλέον, ότι επέρχονται αλλαγές που θα θέσουν σε προτεραιότητα τους ανθρώπους και όχι τους αριθμούς, με αλληλεγγύη, με ανάπτυξη, με επενδύσεις και με αλληλοκατανόηση.
Δεν μπορεί, κύριε Υπουργέ, η Ευρωπαϊκή Ένωση -70 χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο- να βλέπει τους λαούς της να νιώθουν ανασφάλεια και να αυτοκτονούν.
Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οραματιστήκαμε και η Ελλάδα θα παραμείνει στις επάλξεις και στην Ευρώπη, για να βοηθήσει προκειμένου να βρούμε τις ρίζες μας.
Εμείς πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να ξεχάσουμε πόσο προκλήθηκε η αξιοπρέπειά μας και ασφαλώς, παραμένει πολύ υψηλά το δικαίωμά μας να μη θίγεται η εθνική μας κυριαρχία.
Σε αυτό το πνεύμα μπορούμε να συνεργαστούμε σε τομείς, όπως η τεχνογνωσία, ο τουρισμός, το εμπόριο.
Ο λαός μας χρειάζεται οξυγόνο για να αναπνεύσει, για να μπορέσει να δημιουργήσει
Όπως γνωρίζετε, η κύρια οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο Τουρισμός.
Παντού, απ’ άκρη σ’ άκρη, η Περιφέρειά μας είναι ένας παράδεισος, είναι φιλόξενος τόπος, με σμαραγδένιες θάλασσες και καταπράσινα τοπία, με ιστορία, πολιτισμό και ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον.
Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, γιατί ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού συμφιλιωθεί με τον Γερμανικό λαό.
Αρκεί από την πλευρά σας, όπως αναλυτικά θα συζητήσουμε, να θελήσετε να αναστρέψετε το κλίμα και να θεμελιώσουμε συνεργασίες σε πολλούς τομείς.
Για τους Γερμανούς τα Επτάνησα είναι ένας παραδοσιακός προορισμός και θα παραμείνει, καθ’ ότι όσοι φεύγουν από τα νησιά μας για τη Γερμανία, έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κύριε Υπουργέ, είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή δουλειά και επιμονή θα πάμε καλά και ζητάμε τη συνεργασία σας.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger