Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Μιχάλης Μαραγκάκης του Ανδρέα Γεράσιμου Υποψήφιος Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική Περιφέρεια Λευκάδας.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα




                                              ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
________________________________________________
Μιχάλης Μαραγκάκης του Ανδρέα Γεράσιμου
Υποψήφιος Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική Περιφέρεια Λευκάδας.

Γεννήθηκα στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1957 και είμαι πτυχιούχος του Γεωλογικού τμήματος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μόνιμος κάτοικος Λευκάδας από το 1984, πατέρας 5 παιδιών.Eργάζομαι  σαν εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νυδριού. Ενεργό μέλος του αντιπολεμικού -ειρηνιστικού κινήματος, φυλακίστηκα 20 μήνες σαν Αντιρρησίας Συνείδησης διεκδικώντας την νομιμοποίηση  άρνησης στράτευσης και την θέσπιση εναλλακτικής κοινωνικής υπηρεσίας. Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Λευκάδας, εργαστήκαμε για την προώθηση της ανακύκλωσης για την ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων , την ανακύκλωση, ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις των παράνομων σκουπιδότοπων του Νομού. Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας Λευκάδας εργάστηκα με άλλους συμπολίτες μας για την υπεράσπιση και κοινωνική ενσωμάτωση της κοινότητας τσιγγάνων Ρομά που διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες στο σκουπιδότοπο. Μόνιμος συνεργάτης του Ράδιο Λευκάδα σε εκπομπές κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Κυριάκος Σπανίδης του Ηλεία
Υποψήφιος Βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική Περιφέρεια Λευκάδας.
Γεννήθηκα στον Άγιο Γεώργιο Ημαθείας το 1958. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Μέση και Ανώτερη Εκπαίδευση στη Γερμανία. Είμαι πτυχιούχος Βιομηχανικών Εφαρμογών Μόνιμος κάτοικος Βασιλικής Λευκάδας και εργάζομαι στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά). Από το 2008 είναι πτυχιούχος Ειδικός Σύμβουλος Φωτοβολταϊκής Ενέργειας. Ενεργό μέλος των Οικολόγων Πράσινων. Συμμετέχω στην Πρωτοβουλία για Καθαρό Περιβάλλον στη Νότια Λευκάδα, στην επιτροπή αγώνα ενάντια στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου και είμαι ιδρυτικό μέλος στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Νότιας Λευκάδας. Συμμετέχω στην Ομάδα Δράσης Διεθνούς Αμνηστίας Λευκάδας, ιδιαίτερα για την αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης, την σχολική εκπαίδευση των ανήλικων τσιγγανόπουλων, τα δικαιώματα και την κοινωνική ενσωμάτωση των συμπολιτών μας τσιγγάνων Ρομά

Γιατί στηρίζουμε τους Οικολόγους Πράσινους;
Γιατί είναι ένα κόμμα που δεν αποτελείται από επαγγελματίες
πολιτικούς αλλά ενεργούς πολίτες.
Γιατί έχει οριζόντια, μη αρχηγική δομή και δημοκρατική λήψη
Αποφάσεων, κουλτούρα διαλόγου και συναινέσεων.
Γιατί συνδυάζει τα προτάγματα της οικολογίας,
της ελευθερίας και της αυτοδιαχείρισης.
Γιατί η προστασία των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων
είναι εξίσου σημαντική με την προστασία του περιβάλλοντος
και της βιοποικιλότητας.
Γιατί έχει ξεκάθαρη αντιρατσιστική, αντιεθνικιστική,
αντιμιλιταριστική και αντιαπαγορευτική στόχευση.
Γιατί ασπάζεται τις αρχές της μη βίας, της συνύπαρξης,
του ανθρωπισμού και του σεβασμού στο διαφορετικό.
Γιατί είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που έχει ρεαλιστικές
και συνάμα ριζοσπαστικές προτάσεις για την έξοδο από την
κοινωνικο-οικονομική και περιβαλλοντική κρίση.
Γιατί όσο πιο πολλά μικρά κόμματα μπουν στη Βουλή,
τόσο καλύτερος ο κοινοβουλευτικός έλεγχος
Γιατί η οικολογία δεν είναι ουτοπία,
αλλά ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία.
Γιατί είναι καιρός να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας,
να αλλάξουμε τον κόσμο.
Γιατί στη λεηλασία του μνημονίου εμείς απαντάμε
υπερασπίζοντας τα συλλογικά αγαθά        
                                 
Oι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ιδέες, προτάσεις και λύσεις οι οποίες πατάνε γερά στα πόδια τους και αποκαλύπτoυν το καταστροφικό μοντέλο που εξαντλεί ανθρώπινους και φυσικούς πόρους ανελέητα στο βωμό του υπερκέρδους, των καιροσκόπων, των τοκογλύφων τραπεζιτών. Παρεμβαίνουμε και προτείνουμε σε πολλά επίπεδα  πολύπλευρες απαντήσεις για μια βιώσιμη λύση. Ο λόγος και η συμβολή μας θα είναι καθοριστική στην στροφή της κοινωνίας μας. Αυτή η νέα κοινωνία καμμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το παλιό σαθρό και πελατειακό πολιτικό σύστημα τις πολιτικές του και τους πολιτικούς του που δεν έχουν διδαχθεί τίποτε και δεν έχουν μετανιώσει για τίποτε. Το μόνο που μπορούν να εξασφαλίσουν παρά τις υποσχέσεις τους  είναι το χειρότερο.
Οι Οικολόγοι πράσινοι συμμετέχουμε στις εκλογές και διεκδικούμε ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή, απορρίπτοντας το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία».
Ζητάμε την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχουμε αποδείξει ότι ενδιαφερόμαστε για τα κοινά προβλήματα του τόπου, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και είμαστε παρόντες σε κάθε διεκδίκηση για το παρόν και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας. Δεν περιοριζόμαστε στην κριτική αλλά προσπαθούμε με τεκμηριωμένες προτάσεις να διαμορφώνουμε λύσεις στις αδιέξοδες  κυβερνητικές πολιτικές.
Σαν Οικολόγοι έχουμε διαφορετική αντίληψη για την πολιτική.
Η εξουσία δεν μας διαφθείρει. Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές μας δεν αποδέχτηκαν τα υπερβολικά προνόμοια που προσφέρει το σύστημα, τα οποία καμμία σχέση δεν έχουν με το έργο του (ευρω)βουλευτή. Δεν πήραν αυτοκίνητο, σωματοφύλακα αστυνομικό ή θέσεις πάρκινγκ, ενώ ο μισός μισθός τους προσφέρεται σε ενίσχυση κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι η ανάδειξη προτάσεων για εναλλακτική λύση στην κρίση και απαντήσεων για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάστασή της. Σε καιρούς λιτότητας, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών μας κάνει δύο φορές φτωχότερους. Αντίθετα, η Πράσινη Στροφή που προτείνουμε, διασώζει πλήθος θέσεις εργασίας, δημιουργεί νέες, αξιοποιεί παραμελημένες παραγωγικές δυνατότητες και ανοίγει επιπλέον προοπτικές για την οικονομία.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
Καμμία ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι χαμένη. Κάθε ψήφος στην Λευκάδα ενισχύει το πανελλαδικό ποσοστό των Οικολόγων Πράσινων και βοηθά στην εκλογή περισσότερων βουλευτών. Η Λευκάδα μπορεί να έχει από 8 έως 14 Οικολόγους Πράσινους βουλευτές να υπερασπίζουν και να διεκδικούν ότι της αξίζει. Μην διστάζετε! Καμμία ψήφος χαμένη. Ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους!    
       Μελετήστε αναλυτικά τις θέσεις μας στο: http://blog.ecogreens.gr/
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger