Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα



Αποτελεσματική ήταν η επέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας ύστερα από προφορική κλήση ιδιοκτήτριας καταστήματος με παιχνίδια τον πεζόδρομο της Λευκάδας. Στην  κεντρική πλατεία το Σάββατο το μεσημέρι όπως και κάθε μέρα πλέον το παρεμπόριο είναι σε έξαρση ειδικά σε παιδικά παιχνίδια, μπαλόνια, τσάντες και ότι άλλο μπορούν να τοποθετήσουν στους αυτοσχέδιους πάγκους τους.

Οφέλη που προκύπτουν από την αντιμετώπιση του παρεμπορίου :
- Προστασία του νόμιμου εμπορίου σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το παραεμπόριο απειλεί την αγορά εργασίας και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό στους νόμιμους βιοτέχνες και εμπόρους, οι οποίοι για την άσκηση της οικονομικής τους δραστηριότητας έχουν πάγια λειτουργικά έξοδα και φοροδοτικές υποχρεώσεις.
- Συνεισφορά στα δημόσια έσοδα. Στη σημερινή συγκυρία, όπου οι συνεπείς φορολογούμενοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ανόρθωσης της οικονομίας, γύρω από το παραεμπόριο, στήνεται ένας χορός μαύρου χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Τα προϊόντα αυτά εισάγονται, διακινούνται και πωλούνται χωρίς να καταβληθεί ούτε ένα ευρώ σε φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, δασμούς και τέλη. Την ίδια ώρα που τα ασφαλιστικά ταμεία στενάζουν, δεν πληρώνεται ούτε μία ασφαλιστική εισφορά.
- Προστασία της δημόσιας υγείας. Το παραεμπόριο κρύβει σοβαρούς κινδύνους και για τους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι συχνά αγοράζουν εν αγνοία τους προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία τους.
Οι καταστηματάρχες λόγω τις οικονομικής κρίσης βλέπουν καθημερινά τον τζίρο τους να κατρακυλάει στα τάρταρα και βρίσκονται σε απόγνωση





Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger