Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σήμερα στην Κέρκυρα

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σήμερα στην Κέρκυρα
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος – Δυνατότητα εκτέλεσης δράσεων κοινωνικής μέριμνας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Για δράσεις κοινωνικής μέριμνας θα διατεθεί το ποσό των 400.638,39 ευρώ, που προέρχεται από το ταμειακό υπόλοιπο του 2011.

Αυτό αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίασή του, που έγινε στην Κέρκυρα την Κυριακή 27 Μαΐου. Το θέμα εισηγήθηκε στο σώμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, αφορούσε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και προτάθηκε να διατεθούν αδιάθετες πιστώσεις του 2011 για κοινωνική μέριμνα, λόγω της τρέχουσας δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος αφορούσε στα προγράμματα της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων της σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης (ΚΑΠ, ΠρώηνΝομαρχιακό Ταμείο, Τόκοι, επιβολή προστίμων Επιχορηγήσεις, Ο.Σ.Κ., ΣΑΝΑ/3, ΣΑΝΑ/8) και αφορά:
1. Την ένταξη συνεχιζόμενων έργων ως οφειλές που προέκυψαν το 2012 μετά την οικονομική τους τακτοποίηση.
2. Την ένταξη νέων έργων και δράσεων.
3. Αυξομειώσεις πιστώσεων εγγεγραμμένων έργων, λόγω μεταβολών που οφείλονται σε ανάγκες κάλυψης αυξήσεων από αναθεωρήσεις ή σε μειώσεις μετά την οριστική τακτοποίηση των ή τον υπολογισμό εκπτώσεων.
4. Τη διαγραφή έργων και δράσεων μετά την ολοκλήρωσή τους.
Στις αλλαγές που προτάθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης – μεταξύ άλλων – ξεχωρίζουν:
Α. Αλλαγή τίτλου του έργου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Ζακύνθου», σε «συντήρηση οδικού δικτύου Ζακύνθου».
Β. Αύξηση πίστωσης του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού» από 38.294 ευρώ σε 55.000 ευρώ.
Γ. Διαγραφή της δράσης: «Εξειδίκευση στόχων και κατευθύνσεων αναπτυξιακής πολιτικής και συγκοινωνιακής σύνδεσης των μικρών νησιών της Π.Ι.Ν.», με πίστωση 70.000 ευρώ.
Δ. Εγγραφή νέας δράσης με τίτλο: «Συγκοινωνιακή σύνδεση μικρών νησιών της Π.Ι.Ν.», με πίστωση 30.000 ευρώ.
Ε. Εγγραφή νέας δράσης με τίτλο: «Φεστιβάλ μικρών νησιών της Π.Ι.Ν.», με πίστωση 40.000 ευρώ.
ΣΤ. Κατ’ αρχήν έγκριση διάθεσης ποσού 250.000 ευρώ από πιστώσεις που αφορούν διαπεριφερειακά έργα, για την εκπόνηση μελετών λιμενικών έργων που θα κατανεμηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Π.Σ.
Δράσεις κοινωνικής μέριμνας
Τέλος, μετά την εφαρμογή του Ν.4071/2012 (άρθρο 2) που παρέχεται πλέον στην Περιφέρεια η δυνατότητα εκτέλεσης δράσεων κοινωνικής μέριμνας και με δεδομένο ότι υπάρχει ταμειακό υπόλοιπο ποσού 400.638,39€ από αδιάθετες πιστώσεις του 2011 για διαπεριφερειακές δράσεις, προτάθηκε η κατανομή του ανά Περιφερειακή Ενότητα με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια, για να διατεθεί απ’ αυτές με τον προσφορότερο τρόπο, παρεχόμενης της δυνατότητας ν’ αυξήσουν τις κατανεμόμενες πιστώσεις με ιδίους πόρους εφ’ όσον το κρίνουν αναγκαίο.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger