Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στις 26 Μάρτη κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο πυρηνελαιουργείο της Grecolio Ε.Π.Ε. στην Βασιλική Λευκάδας, υπέκυψε τελικά ο συνάδελφος Δημήτρης Πολίτης.

Ο άτυχος συνάδελφος αν και συνταξιούχος,  για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του έκανε δύο και τρεις δουλειές. 
Ο θάνατος του είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των  εργαζομένων. Ήταν ένα ακόμα θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας και της πολιτικής που υπηρετώντας την «ανταγωνιστικότητα», έχει μετατρέψει τους τόπους δουλειάς σε κάτεργα.
Οι ευθύνες τόσο των υπηρεσιών που αδειοδότησαν το πυρηνελαιουργείο, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης ( και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων κατά της λειτουργίας του) αλλά και όποιων ελεγκτικών μηχανισμών δεν έκαναν το καθήκον τους, είναι τεράστιες. 
Την πρώτη και κύρια ευθύνη έχουν οι  κυβερνήσεις του δικομματισμού που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους τους,  άφησαν την  Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς τα κατάλληλα μέσα και το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό για να πραγματοποιεί ουσιαστικούς ελέγχους. 
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ απαιτεί  να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και  να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Χωρίς αυτά τα μέτρα ,  όλα τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες  και τέτοιο ήταν το ατύχημα του συναδέλφου  Δημήτριου Πολίτη 
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger