Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Ο τουρισμός εκπέμπει SOS

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο ΛευκαδαΟ τουρισμός εκπέμπει SOS

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, 20:16
Στη δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις,
πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, αναφέρθηκε στα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού και του κλάδου των τουριστικών γραφείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα εισερχόμενου τουρισμού, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα, με βάση δύο άξονες:

1) την ανάληψη δράσης για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας στις διεθνείς τουριστικές αγορές, και

2) την άρση του αντικινήτρου της visa Schengen.

Πρόταση του ΗΑΤΤΑ είναι η δημιουργία και λειτουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (electronic database for e-visas), στην οποία οι tour operators και τα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης θα καταχωρούν τα στοιχεία των πελατών τους που έχουν αγοράσει εκδρομές και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ε.Ε. Στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση όλες οι Πρεσβείες και τα Προξενεία των χωρών μελών της Ε.Ε., στα οποία απευθύνονται οι δυνητικοί τουρίστες, κι έτσι θα επαληθεύονται εύκολα και γρήγορα όσοι ταξιδεύουν οργανωμένα, με επιβεβαιωμένες κρατήσεις, μέσω τουριστικών γραφείων. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Πολωνία.

Η πρόταση του ΗΑΤΤΑ έτυχε θερμής υποστήριξης από τους Υφυπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Γιώργο Νικητιάδη και Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος μάλιστα τη χαρακτήρισε «ιδεώδη λύση».

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ χαιρέτησαν οι Υφυπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού κ.κ. Πέτρος Αλιβιζάτος και Γιώργος Νικητιάδης, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Θανάσης Πλεύρης, εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, και ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν ότι ο τουρισμός εκπέμπει SOS και χρειάζεται άμεσα δράσεις και πρωτοβουλίες.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger