Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (31 Μαρτίου), που γίνεται στη Λευκάδα, αποφάσισε

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (31 Μαρτίου), που γίνεται στη Λευκάδα, αποφάσισε:

  • Την παραχώρηση στο Δήμο Λευκάδας της εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της ΠΙΝ – Π.Ε Λευκάδας, που αφορούν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τουριστικής προβολής της Λευκάδας.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λευκάδας, Θ. Βερύκιος και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
  • Τον ορισμό εκπροσώπου στη Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης με το φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου που αφορά την υλοποίηση με βάση το Ν. 3316/2005 των δύο μελετών με τίτλο «Μελέτη Διαχειριστικού Σχεδίου της Προστατευόμενης Περιοχής» και «Ειδική Λιβαδοπονική Μελέτη για την περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Δρυμού Αίνου».  Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  • Την κάλυψη εξόδων μετάβασης διακεκριμένου Κεφαλλονίτη μαθητή στην Αριζόνα των ΗΠΑ σε κατασκήνωση Αστροφυσικής.
Εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής και το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  • Την έγκριση δράσεων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρή. Η έγκριση έγινε   κατά πλειοψηφία.
  • Την ομόφωνη έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης «Μελέτη και εκτέλεση διάνοιξης δασοδρόμου Γ’ κατηγορίας Γύμνια – Μ. Υπεραγίας Θεοτόκου περιοχής Πόρου, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σ. Κουρής.
Ενημερώσεις για υδρογονάνθρακες – Πρόταση Ηλία Μπεριάτου
   Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύσκεψη που έγινε στην Κεφαλονιά, με θέμα τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.
Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», πρότεινε:
«Λόγω της κρισιμότητας και της σπουδαιότητας του θαλάσσιου χώρου ειδικά για την Περιφέρειά μας που είναι κατ’ εξοχήν θαλάσσια περιφέρεια και με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση των υδρογονανθράκων, προτείνεται η εκπόνηση ενός χωροταξικού της θάλασσας.
Η πρόταση γίνεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που άρχισε το 2006».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το σώμα ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη και την Περιφερειακή Σύμβουλο, Τζόγια Γρουζή, για την αποστολή της Π.Ι.Ν. στην Αυστραλία.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημερώθηκε, ακόμη, από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη,Ηλία Μαλλιά, αναφορικά με τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην έκθεση αγροτικών προϊόντων, που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, ενημέρωσε το σώμα για τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου.
Ενημέρωση στο σώμα έκανε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, με αντικείμενο την τουριστική έκθεση της Μόσχας και τη συμμετοχή της Π.Ι.Ν. σε αυτή.
Τέλος, ενημέρωση έκανε και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αμαλία Μακρή, αναφορικά με το Σχέδιο Ενιαίου Οδηγού Ελέγχου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κέρκυρας και πρότεινε κάτι παρόμοιο να γίνει για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger