Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Το συλλαλητήριο της 25 Γενάρη αφορά όλους τους πολίτες…

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα
DSCN4936






Το συλλαλητήριο της 25 Γενάρη αφορά όλους τους πολίτες…

Ακόμα κι αν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ
Εν όψη της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται αυτές τις μέρες μετά τις δηλώσεις ιθυνόντων της ΔΕΗ, μπαίνουμε σε μια νέα φάση σαν Συντονιστική Επιτροπή κατά των Χαρατσιών.

Το κράτος δια της ΔΕΗ πάει να σκληρύνει περισσότερο τη στάση του, τον ωμό εκβιασμό στους ανήμπορους και «απείθαρχους» πολίτες, παρά το ότι η χώρα βρίσκεται υπό δριμύτατο ψύχος, στο μεσοχείμωνο.
Η στάση αυτή πέρα από εκβιαστική, δείχνει σίγουρα πως οι επικυρίαρχοι της τρόικας και οι ντόπιες ορντινάντσες στους βλέπουν τη ζωή, την επιβίωση των φτωχών και μεσαίων λαϊκών στρωμάτων που ήδη γονατισμένα αγωνίζονται με νύχια και δόντια να «κρατήσουν τη ζωή τους», όπως λέει και ο ποιητής, και να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια στο λυκαυγές του 21ου αιώνα.
Ο φόβος της απώλειας βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως είναι και ο ηλεκτρισμός, έχει κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος των θιγόμενων πολιτών και πολλοί παρά την αδυναμία τους να πληρώσουν, τις διαμαρτυρίες τους και την αγανάκτηση τους πλήρωσαν ή οδηγούνται αυτές τις μέρες με σκυμμένα κεφάλια να καταβάλουν τον κεφαλικό φόρο που μας επέβαλαν, κάνοντας το φόβο… φιλοτιμία και κόβοντας απ’ τις στοιχειώδεις βασικές τους ανάγκες.
Τα νέα χαράτσια του 12 έκαναν την εμφάνιση τους και κάθε μέρα που περνά θα βρίσκει όλο και περισσότερους από μας σε φτώχεια και οικονομική αδυναμία. Η ανάγκη της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης γίνεται επιτακτικότερη από ποτέ.
Επιβάλλεται εκ των πραγμάτων η συμπαράταξη όλων των πολιτών σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες αντίστασης με σαφή προσανατολισμό που γεννιούνται στη κοινωνία μέρα-μέρα, βήμα-βήμα.
Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουμε τη σύγκρουση με τους «ραβδούχους» εν όψη κάποιου κοψίματος ηλεκτρικού που θα συμβεί και στο νησί. Την ηχηρή απάντηση σ’ αυτούς πρέπει να δώσει και η τοπική κοινωνία μ’ ένα μεγάλο σε όγκο και μαχητικό συλλαλητήριο την Τέταρτη.
Ν’ ακουστεί σ’ όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα επιτρέψουμε,  με κάθε δυνατό τρόπο, να διακοπεί καμία ηλεκτροδότηση στο δήμο μας.
Κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει χωρίς ηλεκτρικό ούτε ένα λεπτό.
Ανεξάρτητα από την πολιτική ή κομματική τοποθέτηση, ανεξάρτητα αν κάποιος πλήρωσε για τούτο ή για εκείνο το λόγο το λογαριασμό του στη ΔΕΗ, ο κάθε πολίτης πρέπει να δώσει ένα έστω ολιγόλεπτο «παρών» στο συλλαλητήριο.
Ας σηκωθεί απ’ το καναπέ της μοιρολατρίας και του ωχαδερφισμού, σαν την ελαχίστη μορφή αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο διπλανό του, που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα ή ακόμα, δεν θέλει να υποκύψει στον εκβιασμό που ωμά υφίσταται.
Ο δήμος Λευκάδας με μια «γλυκανάλατη» χλιαρή απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου πριν από λίγο καιρό, μετά από την πίεση των μικρότερων παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου και της αγανάκτησης της κοινής γνώμης, έβγαλε μια ανακοίνωση (ομονοούτων και των 2 παρατάξεων Κ. Αραβανή – Ξ. Βεργίνη ), «κι έστριψε δια του αρραβώνος»! Μίλησε φιλολογικά και ρητορικά για κάποιους …έρμους, άπορους, ανάπηρους, αναξιοπαθούντες του δήμου, που πρέπει να τους λυπηθούν οι εντολοδόχοι της τρόικα και να δούμε πως θα τους συνδράμουμε ως δήμος πετώντας τους κανένα ξεροκόμματο, κι αυτό αν είναι «νόμιμη πράξη» και δεν μας «επιπλήξουν» … άνωθεν, …είπαν …
Για την «ταμπακιέρα» της παράνομης επιβολής του χαρατσιού αλλά και της συμπαράταξης του δήμου με το λαϊκό αναπτυσσόμενο κίνημα, άχνα, τσιμουδιά, στη λογική μην διασαλευτεί η έννομη …τάξη στη χώρα!
Μοιραίοι κι άβουλοι οι παρακαθήμενοι, χειροκροτητές – ακροατές, με σκυμμένα κεφάλια και σηκωμένα χέρια στο «ναι» του βιασμού μας.
«Η σιωπή των αμνών», άντε και κανένα χλιαρό …βέλασμα, πριν το σφαγείο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και των επικείμενων δεινών των λαϊκών και χαμηλών μεσαίων στρωμάτων που καταναλώνουν τα όποια ίχνη λίπους που διέθεταν για να πάμε στη νέα κατάσταση της εξόδου απ το Ευρώ με χωρίς ίχνος δυνατότητας αξιοπρεπούς επιβίωσης.
Ο ρόλος του λαϊκού κινήματος και στα όρια του δήμου μας σήμερα αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία.
Τα μικρότερα κόμματα πρέπει να στρέψουν τις δυνάμεις τους κυρίως σ’ αυτό το στόχο της συγκρότησης ενός κινήματος με βάση τα κυρίαρχα προβλήματα σήμερα.
Ένας τακτικός ελιγμός στο παραμέρισμα στρατηγικών ιδεολογικών φραγμών μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης.
Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα και φαίνεται εκ των πραγμάτων, παρά την όποια αρνητική πείρα, δεν μπορούμε να αποφύγουμε να …εμπλακούμε σ’ αυτά τα «ρίσκα» των συνεργασιών ….
Οι σημαντικές φωνές που υπάρχουν κι εδώ, πρέπει να επικοινωνήσουν με κάποιο σαφή τρόπο παραμερίζοντας φιλοδοξίες και τα ρέστα, σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους….
Μια πρόσκληση σε «δείπνο εργασίας» και τοπικά, ποτέ δεν μείωσε το κύρος… κανενός…
Ας ελπίσουμε σε μια αγωνιστική αφετηρία με σκοπό την ανατροπή και τη νίκη.
Ας δείξουμε ότι μπορούμε ν’ αντισταθούμε σ’ ότι ερήμην μας θέλουν να μας επιβάλουν.
Σπύρος Κουκουλιώτης
Μέλος της Επιτροπής κατά των Χαρατσιών


Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger