Πατήστε στην εικόνα να μεταφερθείτε στο καινούριο site

Επιστολή Διαμαρτυρίας του Αμβρακικού Βόνιτσας

Ειδήσεις όλο το 24ωρο απο Λευκαδα


Επιστολή διαμαρτυρίας του Αμβρακικού Βόνιτσας

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος
Έδρα: Βόνιτσα
Προς: Ε.Π.Σ. Πρέβεζας Λευκάδας
Σύνδεσμος Διαιτητών Πρέβεζας Λευκάδας Κοιν: Ε.Π.Ο.
Ένωση Διαιτητών Πρέβεζας Λευκάδας Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας
Κύριοι:
Η διοίκηση του Π.Α.Σ. ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ανέλαβε την ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης μας … πριν δύο χρόνια προσπαθώντας να την επαναφέρει και πάλι εκεί που άξιζε, μετά την θλιβερή παρένθεση της σεζόν 2009-2010 που η ιστορική ομάδα και από τα ιδρυθέντα μέλη της Ενώσεως μας δεν αγωνίστηκε σε κανένα πρωτάθλημα.
Αυτά τα δύο χρόνια το μόνο πράγμα που μας απασχολούσε ήταν η ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας και του αθλητισμού με σκοπό να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην ομάδα.
Αυτά τα δύο χρόνια που ασχολούμαστε με την ομάδα ποτέ δεν είχαμε ασχοληθεί και δεν είχαμε ως σκοπό να το κάνουμε με θέματα που αφορούσαν την διαιτησία παρά το γεγονός ότι και κατά την περυσινή περίοδο δεν ήταν λίγα τα ματς στα οποία οι διαιτητές και οι βοηθοί τους δεν μας σεβάστηκαν ως σωματείο…
Όμως, ποτέ δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά με το θέμα καθώς πιστεύαμε πως γίνονταν και ανθρώπινα λάθη… Δυστυχώς όμως τα γεγονότα μας έχουν διαψεύσει πανηγυρικά και αναφερόμαστε σε δύο (τουλάχιστον) παιχνίδια πρωταθλήματος όπου οι διαιτητές και οι βοηθοί τους πήραν τον ρόλο των πρωταγωνιστών από αυτούς που θα έπρεπε να τον έχουν και αναφερόμαστε στους ποδοσφαιριστές.
Στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ (Ντέρμπι κορυφής), ο ανεκδιήγητος κύριος Αλεξανδρόπουλος ο οποίος αν και έχει σφυρίξει παιχνίδια και μεγαλύτερων – επαγγελματικών κατηγοριών αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέματα ήθους…
Συγκεκριμένα:
Στο 29ο λεπτό έδωσε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, ένα πέναλτι το οποίο υποδέχθηκαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων με γέλια και ειρωνεία και οι παίκτες ρωτούσαν μεταξύ τους να μάθουν το τι ακριβώς έδωσε ο διαιτητής.
Στο 36ο λεπτό απέβαλλε τον προπονητή της ομάδας μας κύριο Φερεντίνο για ασήμαντη αφορμή («Τι σφυρίζετε κύριε διαιτητά» ήταν αυτό που έγραψε στο Φ.Α. ο κ. Αλεξανδρόπουλος για την αποβολή του προπονητή μας)
Στο ίδιο λεπτό έδωσε κίτρινη κάρτα στον Φέσσα που κάθονταν στον πάγκο των φιλοξενουμένων.
Στη συνέχεια οι δύο βοηθοί ήταν αυτοί που πήραν τον ρόλο των πρωταγωνιστών, ζηλεύοντας προφανώς τον κύριο Αλεξανδρόπουλο. Στο 69’ ο Παληογιάννης Άρης σημείωσε γκολ με κεφαλιά αλλά ο πρώτος βοηθός κύριος Κωνσταντίνου υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.
Στο 74’ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ η ομάδα μας δέχθηκε το δεύτερο γκολ και στο ίδιο λεπτό είχαμε και την αποβολή του Αποστόλη Κούτσικου που ήταν στον πάγκο.
Αυτά σε ότι αφορά τον αγωνιστικό έλεγχο καθώς σε ότι αφορά το …ηθικό θεωρούμε τουλάχιστον λυπηρό διαιτητής να λέει σε παίκτες εκφράσεις όπως : «Θα σας τελειώσω», «Θα σας διαλύσω», «Θα σας βγάλω όλους έξω», «Θα δεις τι θα σου κάνω σε λίγο…», ενώ όταν ο εκπρόσωπος της ομάδας είπε στους παίκτες … «πάμε να φύγουμε», γύρισε με ύφος Καρδιναλίου και είπε… «Δεν με ενδιαφέρει, πάρε την ομάδα σου και φύγε»…
Παρόλο που η διαιτησία ήταν σφαγιαστική και άκρως επικίνδυνη για το ποδόσφαιρο είχαμε αποφασίσει να μην διαμαρτυρηθούμε εγγράφως. Δυστυχώς όμως υπήρξε και συνέχεια καθώς στο ματς της 11ης Αγωνιστικής (ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ), είχαμε παρόμοιες καταστάσεις με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον διαιτητή της Super League, κύριο Ντίτσιο και τα γεγονότα αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω ήταν αυτά που μας ανάγκασαν να προβούμε σε αυτή την επιστολή.
Συγκεκριμένα:
Στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ το ματς ήταν ισόπαλο 2-2, ο κύριος Ντίτσιος δεν καταλόγισε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας όταν ο Τζίμας Χ. σταμάτησε με το χέρι την μπάλα μετά από κεφαλιά του Άρη Παληογιάννη και ενώ αυτή κατευθυνόνταν στα δίχτυα της ομάδας του. Μιλάμε για ένα πέναλτι το οποίο θα σφύριζε ακόμη και ο πρόεδρος της ομάδας του Αχέροντα ο οποίος μάλιστα μετά το τέλος του ματς είπε ότι ήταν πέναλτι!!!
Στο 82ο λεπτό σταμάτησε αντεπίθεση του Αμβρακικού δίνοντας φάουλ υπέρ της ομάδας μας και δεν άφησε το πλεονέκτημα, κάτι που ορίζει ρητά ο κανονισμός.
Τέλος, στο 90ο λεπτό σε μία ύποπτη φάση όπου οι παίκτες του Αμβρακικού ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Παληογιάννη Α. αυτός έδειξε επιθετικό φάουλ…
Κύριοι. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Οι επαναλαμβανόμενες κακές διαιτησίες, τόσο κατά της ομάδας μας όσο και κατά άλλων ομάδων, παύουν να αποτελούν συμπτώσεις. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, καλό θα είναι να στείλετε στα σπίτια τους όσους διαιτητές κακοποιούν με τις αποφάσεις τους το ποδόσφαιρο… Πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα γιατί πολύ φοβούμαστε πως θα υπάρξουν στο μέλλον δυσάρεστες καταστάσεις.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε πως σε περίπτωση που επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα εμείς δεν μπορούμε να λάβουμε την ευθύνη για την αντίδραση των φιλάθλων μας οι οποίοι μας ακολουθούν σε όλα τα ματς της ομάδας μας και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.
Εμείς θέλουμε διαιτησία 50-50 σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας μας και θέλουμε νικητής από κάθε αναμέτρηση να βγαίνει το ποδόσφαιρο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
Το Δ.Σ.
Share this article :


Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών και όσα περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.


.

.

.

.

.

.

.

.

>> ΑΓΑΠΗΤΟΙ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Σας καλωσορίζουμε στο μικρόκοσμο της τοπικής ενημέρωσης με μια εφημερίδα που φιλοδοξεί να γίνει η εβδομαδιαία σας συνήθεια. Η Lefkas News δημιουργήθηκε από μια ομάδα ντόπιων νέων ανθρώπων που αγαπούν τη Λευκάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν. Ο προβληματισμός αυτός αποτελεί το γνώμονα των προσπαθειών μας και με αυτόν θα κινηθούμε. Στις σελίδες της εφημερίδας θα βρείτε θέματα της τοπικής πολιτικής ατζέντας, θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση. Η ομάδα της Lefkas News

Αναγνώστες

ΦΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Recent Post

Hmerologio
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. LefkadaNews .gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger